Gastgezin voor jongeren

algemeen

ETTEN-LEUR - Saskia van Gelder maakt in haar voorbereiding voor de 4-Daagse van Nijmegen vele wandeltochten. Al wandelend door deze mooie gemeente viel het haar op hoeveel activiteiten er op cultureel en sportief vlak worden georganiseerd.

haar nieuwsgierigheid is door al die activiteiten gewekt. Als vertegenwoordiger van uitwisselingsorganisatie Youth for Understanding (YFU) wil ze dan meteen weten of er in zo’n actieve gemeente gezinnen te vinden zijn die hun huis en hart willen opstellen voor een nieuwe ervaring. Zin hebben in een kennismaking met een andere cultuur. Misschien gastgezin willen worden.

YFU verzorgt al meer dan 50 jaar uitwisselingen over de hele wereld. Jongeren tussen de 15 en 18 jaar komen en gaan naar verschillende landen waar ze over het algemeen een schooljaar lang verblijven in een gastgezin. Ze doen dan mee het leven zoals dat is in gezin, dus ze gaan naar school, wandelen met de hond, helpen mee met de afwas of tafeldekken, sporten of musiceren. Gastgezinnen krijgen ondersteuning van uit de organisatie, ondersteuning die zich richt op zowel het gastgezin als de uitwisselingsstudent. Een nieuwe gezinslid is soms een uitdaging, maar uit ervaring kan ik zeggen dat het voor mij altijd waardevol is geweest. Nu komen er in augustus weer een groot aantal van deze dappere jongeren naar Nederland, en voor een aantal zoeken we nog een gastgezin. Zo is daar bijvoorbeeld de sportieve Hongaarse Peter die van voetballen, tennis , tafeltennis houdt en ook nog muzikaal is. Of Maria uit Uruguay van 15 die vegetarisch eet en van ballet houdt.

Op de site van YFU is te zien welke jongeren nog een gastgezin zoeken www.yfu.nl ook is daar nog meer informatie te vinden over het gastouderschap.

Ook kun je contact opnemen met districtsvertegenwoordiger Saskia van Gelder, 06-23343037.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief