Afbeelding

Davey van 10 jaar kan tijdelijk niet thuis wonen

algemeen

BREDA - Het komt regelmatig voor dat kinderen voor korte of langere tijd opgevangen moeten worden in een pleeggezin. Juzt Pleegzorg is op zoek naar gezinnen in West-Brabant die deze kinderen een veilige plek willen bieden.

Er zijn verschillende vormen van pleegzorg. Soms blijven kinderen maar voor een korte periode in een pleeggezin wonen. Als de problemen opgelost zijn, gaat het kind weer terug naar de ouders. Zoals Priscilla van 9 jaar die even opgevangen werd in een pleeggezin toen haar moeder in het ziekenhuis verbleef. Ook komt het voor dat kinderen voor een lange periode in een pleeggezin gaan wonen. Zoals Samantha die nu 18 jaar is, zij woonde heel haar leven in een pleeggezin. Verder is het mogelijk dat een kind maar één keer per maand een weekend naar een pleeggezin gaat om gewoon gezellige dagen door te brengen.

Meer informatie

Elke maand worden er informatieavonden gegeven. Tijdens een informatieavond krijg je meer te horen over pleegzorg in het algemeen. Er is ook een pleegouder aanwezig die uit de praktijk iets vertelt. Tevens kunnen specifieke vragen worden beantwoord. Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets. Je bent van harte welkom op woensdag 25 juni van 20.00 tot 22.00 uur bij Juzt Pleegzorg, Erasmusweg 34 te Breda. Wil je een informatiepakket ontvangen of je aanmelden voor de informatieavond, mail dan naar pleegzorg@juzt.nl of bel 076-5256444.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief