Afbeelding

Historische wandeltocht op 26 juni

algemeen

ETTEN-LEUR - De Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) organiseert, in samenwerking met de wandelclub ‘De Losse Feeter’, op donderdag 26 juni een historische wandeltocht.

De wandeling begint om 18.30 uur bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66, 4876 NL te Etten-Leur en gaat vervolgens door het natuurgebied naar het ‘Vervul’ aan de Rijsbergeseweg en dan verder langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg.

Indien het weer het toelaat zullen er bij het ‘Vervul’ ter hoogte van het terrein van de graszodenkwekerij Heidehoeve eerst 6 springers van de parachutistenclub Skydive ENPC (opgericht in 1948, de oudste paraclub van Nederland) een sprong maken vanaf ongeveer 1500 meter hoogte. Zij maken allereerst een stukje vrije val alvorens de parachute te openen. Vervolgens zal er een fly-past plaats hebben van een drietal historische vliegtuigen van het Vliegend Museum Seppe, bestaande uit een Tiger Moth (een tweedekker uit de jaren dertig) en twee Piper Cubs. De wandeltocht wordt dan vervolgd langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg en vandaar weer terug naar het vertrekpunt, de Menmoerhoeve. Iedereen is welkom, men hoeft niet in te schrijven of lid te zijn en de deelname is gratis. Een mooie gelegenheid om samen met familie, vrienden en vriendinnen deze prachtige zomeravondwandeling in het mooie buitengebied van Etten-Leur te maken.

De lengte van de tocht is plm. 8 km. Uiteraard zijn ook alleen toeschouwers bij de parasprong en de fly-past van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief