Vogelexcursie bij IVN Etten-Leur e/o

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur e/o organiseert op zaterdag 6 januari 2018 een themadag. Deze themadag wordt een vogelexcursie gericht op wintervogels. De themadag wordt gegeven door Aad den Boer, hij is een zeer ervaren vogelaar.

Het zou eigenlijk een traditie moeten worden: iedere winter een vogelexcursie op de 1e zaterdag van het nieuwe jaar. Een traditie omdat er echt veel leuke dingen gezien kunnen worden als we op stap gaan door en langs meerdere gebieden van de Zuid-Hollandse en/of Zeeuwse eilanden. De ervaringen uit eerdere jaren geven ons gelijk, 50 of 60 waargenomen vogelsoorten is geen uitzondering. Naast 7 of 8 ganzensoorten zijn dat ook veel andere vogels die gedurende de winter, vooral langs de kust, worden aangetroffen. Vaak duizenden smienten en andere watervogels, maar ook slechtvalk, kiekendief, smelleken, ijseend en 1 of 2 soorten duikers zorgen voor veel kijkplezier.
De route van de excursie voert langs plekken waar grote concentraties ganzen en andere vogels verwacht mogen worden. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden en de eventuele leuke waarnemingen in de dagen voorafgaande aan de excursie. Noord-Beveland en Flakkee staan welhaast zeker garant voor veel kijk- en luistergenot.

Vertrekplaats
Op zaterdag 6 januari wordt voor de deelnemers uit Etten-Leur en omgeving in eerste instantie verzameld bij: het IVN-verenigingsgebouw (Lange Brugstraat 61). Om uiterlijk 08.15 uur vertrekken de deelnemers naar Zevenbergen om daar, op de parkeerplaats van het gemeentehuis de overige deelnemers op te pikken. Vertrek vanaf die locatie is om 08.40 uur. Je kunt dus op beide plaatsen terecht. Er wordt gereden met eigen vervoer. Warme kleding is aanbevolen. We stoppen onderweg eenmaal voor koffie (of soep) en natuurlijk voor de sanitaire verplichtingen. Eigen koffie en brood meenemen is zeker aan te bevelen. Naar verwachting zijn we rond 17.00 uur weer thuis.
Vragen over de excursie, neemt u dan gerust contact op met Aad den Boer, tel. 06-47600422.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de activiteit via een e-mail naar: pr@ivn-etten-leur.nl of via het inschrijfformulier op onze website: www.ivn-etten-leur.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief