Afbeelding
Foto: Cees van Haperen

Voorbereiding Eventing Etten-Leur in volle gang

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Een en man of acht van de bouwploeg van Stichting Samengestelde Wedstrijden is weer druk om nieuwe hindernis te realiseren.

Kuilen graven, houten boomstammen zagen en plaatsen, boren en flinke bouten aandraaien. Weer of geen weer, de bouwploeg gaat gewoon door want in april moet er weer een puik parcours liggen voor de 38e editie van Eventing Etten-Leur. Bikkels zijn het die mannen. Nu werd er onlangs met man en macht gewerkt om een nieuwe inrijhindernis van loeidikke boomstammen te plaatsen bij de befaamde waterbak. Dat is wel even aanpoten natuurlijk! Zo is er ook al een palissade - een omheining van in de grond geslagen palen - gerealiseerd bij de hindernis Rotspartij in het bosgedeelte. En zo staan er nog meer klussen op het programma zoals een oxer bij de Schaapskooi, om straks een fraai maar vooral ook veilig circuit te presenteren voor paard en ruiter.
Reeds vanaf september is de bouwploeg er iedere zaterdag maar druk mee bezig. Eventing Etten-Leur staat jaarlijks de eerste twee zondagen van april op de kalender van de KNHS. In 2018 is dat echter op maandag 2 april (paarden) en zondag 8 april (pony's). De eerste april zondag is het namelijk eerste paasdag.
Meer nieuws te zien op www.eventingettenleur.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief