DSE JO13-2 in actie tegen Willem II.

DSE JO13-2 speelt gelijk tegen Willem II

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Na een weekje met een aantal centimeters sneeuw en een klein bakje regen, mocht onze JO13-2 het vandaag opnemen tegen de JO13-2 van Willem II. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en de spanning zat er goed in, want bij winst zouden we mede koploper zijn in deze najaarscompetitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat dit een wedstrijd was die 2 kanten op kon gaan 2 fel en sportief strijdende teams. De eerste kansen waren voor ons, maar helaas iets te onrustig in de afronding, maar hij hing in de lucht en het kon ook niet uitblijven en uit een fraai ingedraaide corner BAMMM 1-0. Willem II gooide er nog een schepje boven op en uit 2 goed uitgespeelde aanvallen scoorden ze 2 keer. Ruststand 1-2. Na een korte rustpauze (de jongens en meiden wilden eigenlijk gewoon door) kwam DSE met het mes tussen de tanden de kleedkamer weer uit. Met een iets gewijzigde opstelling waren we in staat om vroeg en vol passie direct druk te zetten. Hier wist de tegenstander geen raad mee en binnen 6 minuten draaiden we de score om door 2 niet heel fraaie maar dik verdiende doelpunten. Loon naar werken!, 3-2. De volgende 10 minuten was de tegenstander echter weer de bovenliggende partij. Alles wat onze jongens en meiden hadden gooiden ze in de strijd. Maar toch wist Willem II op 3-4 te komen.
Hangende kopjes, vochtige ogen, verbeten blikken. Nog 1 keer pepten ze elkaar op. Er waren immers nog 10 minuten en we wilden perse winnen. Dus laatste man eraf, middenvelder erbij, 1-3-4-3 alles of niets. We pakten direct het initiatief op, wat een veerkracht van deze ploeg. Met zijn allen alles geven. DSE "Wij gaan niet opzij" van het hoogste niveau. Een diepe bal op rechts, snelheid voorin en koel afgemaakt, 4-4. Zou het dan toch nog? Vanaf de bank en uit het publiek werd de bal bijna de goal in geschreeuwd, nog een paar keer bijna, maar helaas was de tijd tekort. Maar wat een leuke, spannende en sportieve wedstrijd was dit.
Cas, Casper, Stefan, Lotte, Inigo, Koen, Tijn, Job, Sam, Duncan, Ise, Max, Sjoerd, Shane, Jarro en Pepijn , vanuit de 5e klasse, naar de 4e en hier nu op de tweede plek, met nog een echte kampioenswedstrijd te gaan tegen Gesta JO 13-1 in het begin van 2018. Jullie mogen trots zijn op jezelf en je teamgenoten. [l]