Bridgen bij KBO Etten tijdens de kerstdrive.
Bridgen bij KBO Etten tijdens de kerstdrive.

Gezellige kerstdrive bij KBO Etten

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 19 december organiseerde Bridgeclub KBO Etten weer haar traditionele jaarlijkse kerstdrive in de Linde. Maar liefst 136 leden hadden zich hiervoor opgegeven, waardoor er gespeeld werd in vijf lijnen. Gelukkig gaf dit in De Linde, die door leden van de bridgeclub feestelijk in kerstsfeer was versierd, weinig problemen, aangezien er drie aangrenzende zalen beschikbaar waren.

De voorzitter opende deze kerstdrive met een welkomstwoordje. Om 9.45u aanvang bridge. Er werd begonnen met twee bridgerondes onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, waarna Corrie Groenhuis een grappig zelfgeschreven kerstverhaal bracht.
Na een derde spelronde werd Joseph Krol in het zonnetje gezet. Hij zette zich o.a. als voorzitter en wedstrijdleider in voor de club, maar vond het nu tijd om het stokje aan anderen over te dragen. Gelukkig blijft hij samen met zijn Ria nog wel behulpzaam bij onze donderdagavondgroep. Met dank aan Joseph voor zijn inzet al die ca. 12 jaren!
Tot zijn verrassing kreeg ook onze voorzitter, Piet van den Wijngaard, wat extra aandacht. Naast alle tijd die hij aan de club besteedt, zorgt hij er ook elk jaar voor dat we leuke prijsjes kunnen uitreiken aan onze winnaars. De Etten-Leurse middenstand schenkt onze bridgeclub elk jaar weer die leuke prijzen. Onze hartelijke dank hiervoor.
Een muzikaal intermezzo volgde. Dit werd verzorgd door Paul Demper aan de piano met zang van Riet Ansems, Joan Nuijten en Gerard Koevoets. Dit was geweldig.
Vervolgens werd de zaal snel in kerstsfeer gebracht, compleet met kerststukjes en lichtjes op de tafels, zodat er sfeervol geluncht kon worden. Een uitstekend, gevarieerd buffet, met warme gerechten en diverse salades, stond voor ons klaar, met dank aan het personeel van De Linde, die dit in samenwerking met de cateraar perfect verzorgd had.
Om 2.15 uur startten we weer voor drie rondes bridge met een tussendoortje, dat bestond uit (alsnog) een heerlijk, fris dessert. Tevens bracht Gerard Koevoets een hilarisch kerstverhaaltje in sappig Oost-Brabants. Anne Bouman gaf nog een heel muzikaal toetje toe, op de piano.

Vrijwilligers
Het bestuur vond het belangrijk om ook de vrijwilligers, die zich altijd inzetten om de bridge goed te laten verlopen, eens te bedanken d.m.v. een fijne cadeaubon; deze mensen zijn “de olie in onze machine”. Hartelijk dank aan allen! Rond 16.00 uur volgde de prijsuitreiking. Per lijn waren er drie prijzen beschikbaar, waarna er nog een kleine verloting volgde van de overgebleven prijsjes. De dag werd succesvol en voldaan afgesloten. Hans van Berkel maakte professionele foto’s van deze bridgedrive.
Al met al een zeer geslaagde dag, waar iedereen met veel genoegen op terug kan kijken. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief