Afbeelding
Foto: Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

Door: Sandra Broosus algemeen

ETTEN-LEUR - Het nieuwe beugeljaar 2018 is voor de leden voorspoedig begonnen.

Woensdag 3 januari begon wat hectisch. We waren net aan de eerste partij begonnen toen Kees Naalden ons vanuit de verte zwaaide om even te komen. Eerste gedachte was, dat Kees in het tuinhuis van de Samentuin een gluhweintje klaar had staan tegen de gure wind. De realiteit was anders. De storm had de aldaar geplaatste kas totaal verwoest. Na wat troostende woorden besloot ook Kees toch maar mee te gaan naar de beugelbaan.
Aldaar aangekomen werd de al gestarte partij eerst afgewerkt en scoorden Rein Nuiten/Piet Verhoeven hun eerste 30-er in 2018 ten koste van Martien de Jong/Jan van der Wal. Vervolgens dus Kees Naalden aan slag samen met Jan van der Wal. En met succes, want het koppel/Martien de Jong/Johan Hoppenbrouwers was tegen de stormkracht van Kees Naalden niet opgewassen. Dan nog maar een partijtje voordat we koffie gaan drinken, werd besloten. Kees had er zin in. Samen met Rein Nuiten dan maar een keer tegen Piet Verhoeven/Johan Hoppenbrouwers. En weer was er succes voor Kees en Rein profiteerde ervan mee. Na de koffie nog twee partijen, waarbij Rein zijn derde 30-er scoorde. Ries Jaspers begon, samen met Martien de Jong vol goede moet aan de laatste partij. Normaliter een sterk koppel. Dit keer pakte dat echter tegen Piet Verhoeven/Jan van der Wal uit met een teleurstellende score.
Vrijdag 5 januari zijn er 4 partijen gespeeld. De eerste daarvan was wel de meest spectaculaire. Jan van der Wal/Kees Naalden stonden op enig moment met 14 punten voor. Na wat aanmoedigingen van "beugelaars langs de lijn" aan het adres van Gonnie van der Wal/Piet Verhoeven kantelde de partij. Bij een gelijke stand van 28-298 maakte Gonnie het knap uit!. In de andere partijen toonde met name Ries Jaspers zijn veerkracht. Weliswaar nog geen overwinningen, maar als je met 28 respectievelijk 26 punten de partij verliest mag je vol vertrouwen de komende weken tegemoet zien. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief