Afbeelding
Foto: Stella Marijnissen

Patricia van Dongen weg als raadslid in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Kort voor het verstrijken van deze raadsperiode trekt Patricia van Dongen (D66) zich terug als raadslid in Etten-Leur. Dat gebeurt met ingang van 15 januari.

DOOR PETER HOUTEPEN

Van Dongen werd raadslid na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, na in de vier jaar daarvoor al actief te zijn geweest als burgerlid voor D66. Vanwege een nieuwe baan en een verhuizing ver buiten Etten-Leur is zij genoodzaakt een punt te zetten achter haar raadslidmaatschap.

Overdragen

"De fractie van D66 heeft het geluk dat er nog voldoende gemotiveerde personen op de kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 staan en dat er een groep enthousiaste nieuwe mensen klaar staat voor de komende raadsperiode"zegt ze in een verklaring. "Dus ik kan mijn raadslidmaatschap met een gerust hart en na goed overleg met mijn fractie overdragen."

Leerzaam

Dat doet Van Dongen overigens wel met een beetje pijn in haar hart. "Volksvertegenwoordiger zijn is leuk en leerzaam. Ik haal er veel energie uit om problemen van mensen op te lossen. Of dat nou op politiek gebied is of op juridisch gebied."

In de raadsvergaderingen vroeg ze regelmatig extra aandacht voor minderheden en pleitte voor betere privacy in de jeugdzorg, homo acceptatie, passend onderwijs voor alle kinderen -ook die met een beperking of hoogbegaafden- en organiseerde een diner om geld te doneren toen bij de voedselbank de vriezers uitvielen.

Inzetten

Naast het afronden van een universitaire vervolgstudie en een nieuwe baan op het juridische vlak bij een advocatenkantoor, gaat Patricia van Dongen zich daarom inzetten voor de rechtswinkel en vanuit het regiobestuur van D66 om op die wijze een maatschappelijke bijdrage te blijven leveren. Ook is Van Dongen gespreksleider voor Womeninc, een organisatie die opkomt voor gelijke kansen en rechten voor vrouwen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief