Afbeelding

Burgemeester wil limonade komen drinken met klas van 7-jarige Loïs

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vlak voor de feestdagen schreef de toen 6-jarige, maar inmiddels 7-jarige Loïs Verdaasdonk uit Etten-Leur een kerstkaart aan Miranda de Vries, de toen net geïnstalleerde nieuwe burgemeester van Etten-Leur. In de brief nam ze het op voor de leerkrachten en teamleden van het basisonderwijs, die in haar ogen niet genoeg geld krijgen. "Ik wil een groep opstarten om geld in te zamelen voor de juffen en meesters en de bazen van de scholen", schreef de leerlinge uit groep 4 van basisschool De Leest.

DOOR PETER HOUTEPEN

Net toen Loïs en haar moeder Claudia op pad waren om de brief af te geven op het Stadskantoor, liepen ze in het Winkelhart toevallig de nieuwe burgemeester tegen het lijf. "Dus we grepen onze kans en hebben haar de kaart persoonlijk overhandigd", vertelt Claudia. "We hebben meteen een leuk praatje gemaakt. De burgemeester nam echt de tijd hiervoor en vertelde dat na alle volwassenen die ze al ontmoet had Loïs het eerste kind was dat ze sprak. Ze beloofde over een antwoord op de brief na te denken."

Post

Donderdag was er post voor haar dochter. Een brief van de burgemeester die begon met: "Lieve Loïs, bedankt voor jouw mooie brief." En verder: "Wat fijn dat je zo meedenkt over juffen en meesters. En wat goed dat je de school wilt helpen. Als burgemeester geniet ik heel erg van mensen die zich in willen zetten voor een mooier Etten-Leur. En jij doet dat ook. Heel knap van je!"

Regering

Miranda de Vries laat Loïs Verdaasdonk verder weten dat over het geld voor de meesters en juffen door de regering in Den Haag wordt besloten. "Als burgemeester heb ik daar dus niets over te zeggen. Wel zorgen we als burgemeester en wethouders dat we voldoende scholen in Etten-Leur hebben en dat de schoolgebouwen goed zijn. Ook zorgen we bijvoorbeeld voor speeltuinen in de wijk en sportgebouwen in de gemeente. "

Ideeën

Als nieuwe burgemeester van Etten-Leur vindt Miranda de Vries het leuk om de inwoners beter te leren kennen, zo schrijft ze verder aan Loïs. "Hebben jij en jouw klasgenootjes vragen aan mij? Ik kom graag een keer limonade drinken in de klas! Ik hoor graag jullie ideeën over een mooier Etten-Leur. Ook leg ik graag uit wat een burgemeester allemaal doet", besluit de burgemeester.

Kinderstem

Loïs heeft de brief donderdag vol trots voorgelezen in haar klas. Moeder Claudia is apetrots. "En wat fijn dat ook de kinderstem gehoord wordt binnen de gemeente Etten-Leur."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief