De kinderen zijn blij met het klim- en klautertoestel aan de Halewijnstraat. FOTO PETER HOUTEPEN
De kinderen zijn blij met het klim- en klautertoestel aan de Halewijnstraat. FOTO PETER HOUTEPEN

Nieuwe speeltoestellen wijk Centrum-West in gebruik genomen

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - In de wijk Centrum-West in Etten-Leur zijn in aanwezigheid van wethouder Jan van Hal en kinderen uit de wijk de nieuwe speeltoestellen in gebruik genomen.

Dat gebeurde officieel bij het klim- en klautertoestel op het veldje aan de Halewijnstraat, dat een dag eerder daar was weggezet en al door veel kinderen met veel plezier was getest. Op de speellocatie aan het Grijsoord is ook een nieuw toestel geplaatst in de vorm van een circelduikrek.

Actualisatie

De ingebruikname van de nieuwe toestellen is een vervolg op de actualisatie van het speelplan voor de wijk Centrum-West, die vorig jaar heeft plaatsgevonden. Vanwege het beperkt beschikbare budget van 10.000 euro lag de nadruk daarbij meer op de toestellen die aan vervanging toe waren alsmede vervanging van grindondergronden.

Inbreng

In het plan is per speellocatie opgesteld wat er moest gebeuren. Bij het speelplan zijn de inbreng en de ideeën van de kinderen gebruikt. Op die manier is het opgesteld door en voor de kinderen in samenwerking met de wijkvereniging. 

Wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen hebben plaatsgevonden aan de Halewijnstraat en het Grijsoord. Zo is aan de Halewijnstraat het speeltoestel Klavertje Vier verplaatst naar de andere kant van het veld bij de wip en de glijbaan. Hiervoor in de plaats is het nieuwe klim- en klautertoestel gekomen. Aan het Grijsoord is het klimtoestel verwijderd omdat het hout in slechte staat verkeerde. Hiervoor in de plaats is het cirkelduikrek geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief