Afbeelding

Etten-Leur grijpt naast titel Fietsstad 2018

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Niet Etten-Leur, maar de gemeente Houten mag een jaar lang de titel Fietsstad 2018 voeren. Dat is de uitkomst van de verkiezing van de Fietsersbond.

De winnaar werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst Toekomst van de Fiets in het provinciehuis van Utrecht. Naast Houten (dat in 2008 de prijs ook al eens binnensleepte) en Etten-Leur, waren ook Veenendaal, Zoetermeer en Winterswijk genomineerd.

Score

Etten-Leur eindigde van de genomineerden op de vijfde plaats met een score van 4,07, waar het maximum een 5 was. Winnaar Houten haalde een score van 4,44, Veendendaal 4,3, Zoetermeer 4,15 en Winterswijk 4,1. De ranglijst van Fietsstad 2018 was gebaseerd op een enquête die in het voorjaar van 2017 is afgenomen. Ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over het fietsen in hun gemeente. Deze score is gecombineerd met objectieve data over fietsen en infrastructuur.

Parel

Hoewel Etten-Leur de prijs niet heeft gewonnen, is de gemeente wel goed bezig op fietsgebied. Volgens directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond is het een gemeente waar men zeer goed werkt aan het verder doorvoeren van Duurzaam Veilig en dat wordt door de bevolking gewaardeerd. Etten-Leur heeft heel consequent vrijliggende fietspaden aangelegd langs 50-kilometerwegen. Ook is er de afgelopen jaren ruim zeventien kilometer fietspad verbeterd. Dat vinden fietsers heel prettig. Kluit: "Een verborgen parel die dankzij de enquêtes naar boven is gekomen. Fietsers zijn echt heel enthousiast."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief