Basisschool de Springplank
Basisschool de Springplank

De Springplank blijft excellente school tot 2020

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ETTEN-LEUR - OBS de Springplank in Etten-Leur blijft tot 2020 een ‘excellente school’. Begin 2017 kreeg de basisschool dit predicaat toegekend.

De Springplank mag deze titel blijven dragen, omdat de resultaten bovengemiddeld zijn en er een goede sfeer heerst binnen de school. En daarnaast omdat leerkrachten laten zien dat zij oog hebben voor elk kind. “Alle kinderen zijn bij het team goed in beeld en de school heeft aangetoond op de juiste manier in te spelen op alle verschillende onderwijsbehoeften.”

Groei

Dat het predicaat van excellente school veel positiefs met zich meebrengt is te merken. Naast de gekregen waardering, is er ook een flinke groei in het leerlingaantal te zien. En dat moet natuurlijk gevierd worden. De school organiseert op woensdag 24 januari dan ook een feestje voor alle betrokkenen.

In totaal kregen dit jaar 26 basisscholen het predicaat voor excellente school. Scholen moeten voldoen aan verschillende kenmerken zoals ontwikkeling, aanpak, resultaten en duurzaamheid van het zogeheten excellentieprofiel om in aanmerking te komen voor de titel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief