De aanwezige jubilarissen met het nieuwe bestuur van vv Internos. In het midden gezeten Jan Meesters (links) en Jos Martens. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De aanwezige jubilarissen met het nieuwe bestuur van vv Internos. In het midden gezeten Jan Meesters (links) en Jos Martens. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Internos huldigt vijftien jubilarissen in granieten jubileumjaar

Door: Amber Kuijs algemeen

ETTEN-LEUR - Voor de aanvang van de competitiewedstrijd heren 1 Internos - BSC vond zondag een speciale bijeenkomst plaats in de kantine van voetbalvereniging Internos. Maar liefst vijftien jubilarissen met een lidmaatschapsverleden van in totaal 625 jaren werden door het frisse, nieuwe bestuur van het negentig jaar oude Internos in het zonnetje gezet. En geel-blauw zit weer in de lift volgens voorzitter George Koster.

Eigenlijk hadden de genodigden hun jubileum al in 2017 moeten vieren. Echter, door de bestuurswisseling werd dit uitgesteld naar 28 januari. Maar er werd dan ook meteen een feestje van gemaakt. Jack Melisse, al bijna zestig jaar lid en daarnaast goed in schooien om sponsors binnen te halen, zoals hij zelf zegt, en Henk Smits, iets korter aan Internos verbonden en pupillen trainer, traden op als gastheer.

Bijzonder
Melisse heette sporters, vrienden en familie welkom om daarna het woord aan voorzitter George Koster te geven. Die vond het allemaal prima maar 'passte' het balletje snel door naar oud-voorzitter Ton Luijten. "Ik heb geen historie bij de voetbalvereniging. Ik vind het gepast om dit niet zelf te doen en ik heb Ton Luijten bereid gevonden de jubilarissen te huldigen", aldus Koster. Voor aanvang van de ceremonie had hij echter nog een bijzonder momentje met Marc de Weerd. Ter plekke werd diens contract ondertekend hetgeen inhoud dat hij voor twee seizoenen, tot en met mei 2020, hoofdtrainer blijft van het eerste elftal.

Speldje
Luijten, die in wisselende tijden in totaal drie jaar penningmeester en negen jaar voorzitter is geweest, heeft geen flauw idee hoe lang hij al lid is van Internos. "Maar wel lang. Ik heb bij de veteranen gevoetbald en doe nu aan walking voetbal. We zijn al met zestien man. Ik ben nog steeds betrokken bij de club en vind het prima om de honneurs waar te nemen." Hij kweet zich dan ook met verve van zijn taak, dook in het verleden en wist voor eenieder, voor zover aanwezig, een passend woord te vinden. De zeven jubilarissen, waarvan enkele niet konden komen, kregen een speld, oorkonde en een paraplu voor 25 jaar lidmaatschap. De overigen, waarvan een sportfanaat veertig jaar lid was, drie voetballers vijftig jaar, en twee zestig jaar, kregen eveneens hun speldje en een oorkonde met daarnaast een foto.

Trots
Speciale aandacht was er uiteraard voor de absolute toppers, met zeventig jaar lidmaatschap op hun conto: Jos Martens en Jan Meesters. Die twee kanjers werden van hun versierselen voorzien door sportwethouder Ron Dujardin. Hij zei trots te zijn op alle jubilarissen. "Mensen die al zo lang lid van een vereniging zijn en zoveel voor Etten-Leur betekenen moeten aandacht krijgen. Maar dat geldt ook voor alle vrijwilligers en voor het nieuwe bestuur. Wij, als gemeente, dragen het verenigingsleven een heel warm hart toe en laat ik daaraan toevoegen dat jullie niet alleen staan, wij denken mee!"

Spraakverwarring
Hans Nobels (44) was een van de zeven jubilarissen die 25 jaar verenigingslid is. "Ik voetbal vanaf mijn veertiende, maar door een of andere spraakverwarring bij  Internos stond ik bekend als Frans. Pas toen ik negentien was ben ik correct geregistreerd." Deze pleziervoetballer, die in zijn leven ooit één gele kaart kreeg, heeft er dus eigenlijk al dertig jaar opzitten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief