Afbeelding

PvdA vindt dat op verkeersgebied in Etten-Leur nog genoeg te verbeteren is

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Dat Etten-Leur onlangs niet werd verkozen tot de beste fietsstad van 2018, is in elk geval in de ogen van de PvdA-afdeling Etten-Leur niet zo vreemd.

Een en ander blijkt uit een brief die Hans Wierema namens de PvdA-fractie naar het college van burgemeester en wethouders heeft gestuurd. 

Gevaarlijk

"Gebaseerd op de contacten die wij binnen de gemeenschap hebben en ook gezien onze eigen ervaringen, zijn wij van mening dat het veel beter kan in Etten-Leur", schrijft hij. "Bij ons zijn veel locaties en situaties bekend die veel beter kunnen en zelfs als gevaarlijk worden ervaren. Daarnaast laat het onderhoud van de fietspaden in de ogen van veel gebruikers te wensen over", aldus Wierema namens de PvdA-afdeling.

Infrastructuur

Volgens de partij kan de infrastructuur in zijn geheel veel beter in Etten-Leur. Niet alleen wat betreft verkeersveiligheid, maar ook qua onderhoud van fietspaden, de ontsluiting van de Schoenmakershoek en het doorgaande verkeer vanaf Zevenbergen naar de snelweg of Hoeven vice versa.

Bekend

De PvdA vraagt zich af of het college het daarmee eens is, bekend is met de onveilige situaties en van plan is om hier op korte termijn iets aan te gaan doen en welke locatie dan als eerste aangepakt wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief