Afbeelding

Cheques Goede Doelendag KSE uitgereikt

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft rector Peter van Heusden woensdagmiddag twee cheques uitgereikt met een totale waarde van 20.000 euro. De cheques zijn de opbrengst van de Goede Doelendag, die kort voor Kerstmis op de school werd gehouden.

Bij de Goede Doelendag zijn vrijwel alle leerlingen van de school betrokken. Op allerlei manieren halen zij het geld bij elkaar. Ook de goede doelen worden ieder jaar door de leerlingen zelf bepaald. Bij de laatst gehouden editie waren dat er twee: ColSensation en het kinderdorp Usakos in Namibië, dat ooit door Frits Koopmans uit Etten-Leur en zijn vrouw Hanneke is opgezet. 

Verdeling

De leerlingen bepalen eveneens van tevoren hoeveel procent naar ieder doel gaat. In dit geval betrof dat 70 procent voor de Stichting ColSensation en de andere 30 procent voor Usakos. Dat heeft respectievelijk geleid tot een verdeling van 14.000 en 6.000 euro.

Team

ColSensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Sinds 2012 beklimmen ColSensation-deelnemers jaarlijks de mythische Mont Ventoux in Frankrijk om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om (op termijn) kanker te laten verworden tot een chronische ziekte. Helaas was namens de stichting niemand aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. In plaats daarvan namen Corné Mol en Leander Rensen namens de KSE en twee leerlingen de cheque van 14.000 euro in ontvangst. De KSE gaat dit jaar voor de eerste keer met een team van 22 mensen deelnamen aan ColSensation.

Oud-docent

Frits Koopmans nam op zijn beurt de cheque van 6.000 euro voor Usakos in ontvangst en deed dat samen met oud-docent Duits van de KSE, Jos Martens. Die laatste had het kinderdorp Usakos bij de school ingebracht als mogelijk goed doel. FOTO PETER HOUTEPEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief