Het echtpaar Dekkers ontving al schriftelijke felicitaties van de Brabantse Commissaris van de Koning en er is ook al een felicitatie namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezorgd. FOTO FRANS VAN DER BOM
Het echtpaar Dekkers ontving al schriftelijke felicitaties van de Brabantse Commissaris van de Koning en er is ook al een felicitatie namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezorgd. FOTO FRANS VAN DER BOM

Kees Dekkers en Corrie Pertijs zestig jaar gelukkig getrouwd

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op 20 maart 1958 trouwden Kees Dekkers (88) en Corrie Pertijs (85) voor de wet en op 9 april, drie weken later, voor het bed (kerkelijk huwelijk). Samen met hun vier kinderen en echtgenoten, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, gaan ze deze diamanten bruiloft feestelijk vieren op 14 april. Maar niet nadat ze eerst op 21 maart de burgemeester hebben mogen ontvangen.

Corrie Pertijs groeide op in de buurtschap Liesbos en Kees kwam van de Ettense Klappenberg. Vanaf 1955 hadden ze al een oogje op elkaar, maar het werd pas echt serieus bij de gouden bruiloft van Gijsje Prins op de Leur bij het Lichttorenhoofd. Corrie was als gast aanwezig op dit feest, maar Kees Dekkers kende het bruidspaar Prins niet en was dus niet uitgenodigd. Onder het mom van 'Ik moet hem toch hebben!' smokkelde Corrie via een zijdeur Kees de feestzaal binnen om daarna de hele avond met hem op de dansvloer te staan. "En zo is het begonnen!"

De Plantage

De vader van Kees had een grote boerderij aan de Klappenberg en voor zijn oude dag had hij het pand De Plantage op de hoek van het Meuleneind en de Roosendaalseweg gekocht. Het is de plek waar nu de HEMA gevestigd is. Het was de bedoeling dat het bruidspaar daar vanaf de huwelijksdag zou gaan wonen, maar het huis was aan een dansleraar verhuurd en na de wettelijke trouwdag duurde het nog drie weken voordat de huur met deze man opgezegd was. Daardoor kon het jonge paar pas vanaf 9 april 1959 hun huis betrekken. Kees was in die tijd zelfstandig loodgieter-kachelsmid en in De Plantage was zijn zaak en de winkel gevestigd.

Meskes

Vader Kees wilde altijd graag als eerste een dochter, omdat naar zijn zeggen 'meskes meer van vaders dan van moeders houden'. Toen hij na de bevalling van zijn eerste kind aan dokter Mol vroeg: 't is toch wel 'n meske?', moest de dokter eerst nog eens gaan kijken, maar dochter Carien was de oudste van de vier kinderen. Na haar volgden nog Petra, Hans en Wouter. Volgens dochter Carien hebben de kinderen het altijd goed gehad. Ma was streng en pa een echte goedzak. Corrie voegt hier aan toe: "Ik heb ze wel eens moeten straffen, maar we hebben ze nooit geslagen en ze kregen alles wat ze vroegen!"

De ouders waren nooit te oud om te werken. Na zijn werk als loodgieter heeft Kees verschillende operaties gehad, waarna Corrie het budget thuis aanvulde met wat ze verdiende als Walra-adviseuse en met de opbrengsten van de verkopen op vele rommelmarkten, wat lang haar hobby was. Nog steeds verkoopt het echtpaar verse Zeeuwse aardappelen aan huis.

Geheim

Als ze het nog eens over konden doen, zouden ze het gelijk weer zo doen. Het geheim van een goed huwelijk is volgens het diamanten bruidspaar: "Vooral mekaar veel geven, mekaar kunnen loslaten en toch blijven vasthouden." Corrie vult aan: "Als ze tegenwoordig trouwen krijgen ze al gelijk de echtscheidingspapieren mee!"

Feest

Zestig jaar huwelijk gaat niet zomaar ongemerkt voorbij. Het echtpaar Dekkers ontving al schriftelijke felicitaties van de Brabantse Commissaris van de Koning en er is ook al een felicitatie namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezorgd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief