Afbeelding

Politie houdt negen jongeren aan na vernielingen in Etten-Leur

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - In de vroege ochtend van zondag 8 april zijn op de Muldersweg in Etten-Leur negen jongeren aangehouden op verdenking van openlijk geweld tegen goederen. 

Het gaat om zes jongens en drie meisjes. Zes van de jongeren zijn afkomstig uit Etten-Leur, anderen uit Breda, Roosendaal en 's Gravenmoer. Twee jongeren zijn vijftien, zes zijn achttien en één van de jongeren is negentien. 

De groep wordt ervan verdacht op verschillende plekken, onder andere in de Barbierstraat, de Brouwerstraat, de Schipperstraat en de Gruiterstraat, vernielingen te hebben gepleegd aan auto's en verkeersborden. Ook zouden ze over het hek van een school zijn geklommen en op speeltoestellen hebben staan springen. 

Een aantal jongeren deden een poging om aan de politie te ontkomen, maar dat mislukte. De politie heeft diverse getuigen gesproken, die gezien hebben dat de jongeren de vernielingen pleegden. De verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Ze worden zondag verhoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld. 

De politie roept iedereen met schade op zich te melden bij de politie. De groep jongeren zou groter zijn geweest. Net voordat de politie arriveerde is een aantal jongeren met de auto vertrokken. De politie sluit daarom meerder aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief