Afbeelding
FOTOALBUM

Bloemen en omhelzing voor burgemeester Etten-Leur van 7-jarige Loïs

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries heeft vrijdag een bezoek gebracht aan groep 4b van basisschool De Leest in Etten-Leur, de klas van de 7-jarige Loïs Verdaasdonk. Daarmee loste ze de belofte in die ze enkele maanden geleden deed om in de groep van Loïs een keer limonade te komen drinken.

Aanleiding was de kerstkaart die Loïs Verdaasdonk in december stuurde naar de toen net in Etten-Leur benoemde burgemeester. In die kaart stelde ze meteen de vraag of De Vries eens iets kon doen aan de salarissen van het personeel in het onderwijs. Letterlijk schreef de toen nog 6-jarige Loïs: "Ik wil een groep opstarten om geld in te zamelen voor de juffen en meesters en de bazen van de scholen."

Oranje

De burgemeester stuurde een brief terug met het antwoord dat zij daar helaas niet over gaat omdat het geld voor het onderwijs uit Den Haag komt. Wel beloofde ze een keer limonade te komen drinken met Loïs en de rest van de 28 leerlingen van de groep. Die zaten haar vrijdag - vanwege de op deze dag te houden Koningsspelen - allemaal in het oranje gekleed in een kring op te wachten. Haast vanzelfsprekend nam ze plaats naast de leerlinge die de aanleiding was voor haar bezoek.

Leeftijd

Wat volgde was een spervuur van vragen die door groep 4b vooraf waren bedacht. Zo kwam onder andere de vraag hoe oud de burgemeester eigenlijk is. Miranda de Vries draaide de vraag min of meer om en vroeg de jonge scholieren wat ze zelf dachten. Dat had ze misschien beter niet kunnen doen. Want 62 en 80 jaar lagen ver boven haar daadwerkelijke leeftijd van 48.

Saartje

Verder kwamen de leerlingen onder andere te weten dat de burgemeester graag met de caravan op vakantie gaat in Nederland of Frankrijk, dat haar kinderen Thomas en Stefan 16 en 14 jaar zijn, er in huize De Vries naast haar man ook nog ene Saartje rondloopt ofwel de Labrador, dat zij zich verplaatst in een klein rood autootje en dat ze in juni in Etten-Leur met haar gezin komt wonen aan de Muiderkring. "Want nu rijd ik iedere dag nog naar Geldermalsen en dat is vanuit Etten-Leur niet altijd even handig. Zeker niet als je wel eens veertien uur werkt op een dag."

Ontroerend

Na een uurtje vragen - en nadat tussendoor ook de Fitlala nog was gedanst, het liedje  van de Koningsspelen - overhandigde Loïs Verdaasdonk haar een bos bloemen als dank voor het bezoek, gevolgd door een paar innige, welgemeende en ontroerende omhelzingen. Terwijl de groep zich daarna opmaakte om voor de Koningsspelen met auto's naar het Mastbos in Breda te verkassen, startte Miranda de Vries op de parkeerplaats voor de school haar eigen rode autootje op weg naar een volgende afspraak. Dat sloot mooi aan bij wat ze zojuist in de klas verteld had: "Ik ben nog niet zo gek lang hier in Etten-Leur en ontmoet veel mensen van allerlei verenigingen en organisaties om deze mooie gemeente beter te leren kennen." FOTO'S PETER HOUTEPEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief