Afbeelding

Dronken automobilist (60) scheurt weg na stopteken in Etten-Leur

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ETTEN-LEUR/SCHIJF - De politie heeft maandagnacht rond 01.45 uur een dronken 60-jarige automobilist uit Schijf na een achtervolging aangehouden op de Vosdonk in Etten-Leur. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De bestuurder negeerde een stopteken en reed met een snelheid van 130 kilometer per uur over de Hoevenseweg in Etten-Leur, terwijl daar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan. Bovendien blies hij 700 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid.

De politie kreeg maandagnacht een melding dat een zeer dronken man na een cafébezoek ondanks waarschuwingen toch in zijn auto stapte. Een agent zag het bedoelde voertuig met grote snelheid rijden. Ook reed de man een middengeleider links voorbij, waardoor hij op de verkeerde weghelft terecht kwam. De agent gaf een stopteken, maar pas toen deze de auto wist te passeren kon hij de bestuurder tot stoppen dwingen.

De verdacht is overgebracht naar het politiebureau in Etten-Leur. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, het overtreden van de maximumsnelheid en het negeren van een stopteken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief