Benegrenska bestaat uit muzikanten uit de grensstreek. FOTO BENEGRENSKA
Benegrenska bestaat uit muzikanten uit de grensstreek. FOTO BENEGRENSKA

Benegrenska geeft concert op terras Het Witte Paard

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Muziekkapel Benegrenska geeft op zaterdag 26 mei een concert op het terras bij Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur. 

Benegrenska is opgericht in 2015 en staat onder leiding van dirigent Gerard Peeters. In maart van dit jaar is het gezelschap Belgisch kampioen voor blaaskapellen geworden in de Bergklasse.

Voorbereiding

Het optreden bij Het Witte Paard dient voor Benegrenska als voorbereiding op de deelname aan het 19. Europameisterschaft der böhmischen und mährischen Blasmusik, kortweg het Europees Kampioenschap (EK) voor blaasmuziek. Dit EK vindt plaats van 7 tot en met 10 juni in het Duitse Nesselwang, waar de kapel uitkomt in de middenklasse.

Naam

Benegrenska brengt een uitgebreid programma in de Mährische, Böhmische en Egerländer stijl, maar maakt ook soms een uitstap naar andere stijlen. De naam Benegrenska komt voort uit het feit dat er zowel Belgische als Nederlandse muzikanten meespelen. Daarnaast zijn het allemaal muzikanten uit de grensstreek rond Essen, Kalmthout, Zundert, Rucphen en Etten-Leur. Omdat er ook veel muziek uit Tschechië gespeeld wordt, is er nog 'ka' aan de naam toegevoegd om het een beetje buitenlands te laten klinken. Vanwege de vele verschillende muziekstijlen luidt het motto van Benegrenska: Muziek Zonder Grenzen.

Gratis

Het concert bij Het Witte Paard vindt plaats op zaterdag 26 mei van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis.

Meer informatie op de website (www.benegrenska.eu) of Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief