Het gezelschap TaBrassCo, hier zonder blaasinstrumenten, treedt op tijdens Smullen & Spullen.
Het gezelschap TaBrassCo, hier zonder blaasinstrumenten, treedt op tijdens Smullen & Spullen.

Spullen & Smullen strijkt voor het eerst neer in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Een podium met muziek, een luchtkussen en schminken voor de kinderen en bierterrassen op het Raadhuisplein; kraampjes met lifestyle producten gemaakt met liefde, aandacht en kwaliteit in het overdekte winkelcentrum, op de hoek Hof van den Houte/Markthof en het Burchtplein; en een bierproeverij en optredens van een koor en bandjes eveneens op het Burchtplein. En al deze locaties met elkaar verbonden door straattheater.

Dat is in het kort Spullen & Smullen, dat op koopzondag  27 mei voor de eerste keer naar het winkelcentrum van Etten-Leur komt: een evenement vol heerlijke verleidingen voor zowel jong als oud.

Opgepikt

Het label van Spullen & Smullen is van Bureau PEEN! | evenementen die bijblijven. "Het evenement zijn we in eerste instantie gestart op basis van volstrekte autonomie", vertelt Paul Nipius van het bureau. "Voor eigen rekening en risico heet dat dan."

"Spullen & Smullen stond voor de eerste keer in 2015 in het Chassépark in Breda", gaat hij verder, "en werd al snel opgepikt als leuk evenement wat zou kunnen plaats vinden op allerlei locaties." Zo is het ook opgepakt door onder andere winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal en winkelcentrum Etten-Leur.

Intentie

Spullen & Smullen vond al meerdere malen plaats in Roosendaal en Breda en nu is ook Etten-Leur aan de beurt. "Wel met een andere intentie zoals we die bijvoorbeeld in Roosendaal en Breda voorstaan. Namelijk dat we het willen laten uitgroeien tot een evenement voor en door mensen in en uit Etten-Leur en directe omgeving, waarbij een combinatie zou moeten gaan plaatsvinden van lifestyle, cultuur, theater en muziek. Daarbij willen we heel erg inzetten op samenwerking met lokale organisaties. En dat is dit jaar al meteen een klein beetje gelukt", aldus Nipius.

Plaatselijk

Zo speelt tijdens Spullen & Smullen in Etten-Leur op zondag 27 mei het bandje Eucalyptics. "Die komt uit de muziekschool van Toon van den Maagdenberg, die op zijn beurt weer verbonden is aan Nieuwe Nobelaer." De bierproeverij is geïnitieerd door Jan Pollemans van de plaatselijke Albert Heijn. "Hij heeft het plaatselijke biergilde benaderd en zij gaan met zes brouwerijtjes die proeverij verzorgen. Op hun beurt hebben zij weer een blaaskapel bereid gevonden om op te treden, luisterend naar de naam TaBrassCo. Vervolgens heb ik zelf contact gehad met een bekende van mij. Zijn zoon gaat een DJ-set verzorgen. En er is ook contact geweest met een plaatselijke soulband, Solid Soul die een akoestische sessie gaat doen. Zo zijn er dus al heel wat plaatselijke initiatieven die aanhaken bij het evenement."

Vehikel

"Eigenlijk is Spullen & Smullen nu dus een vehikel geworden om te komen tot dat op maat te maken evenement voor het Winkelhart", besluit Paul Nipius. In Etten-Leur moet dat gestalte gaan krijgen als, wat we nu nog een werknaam is, 'Kleur Etten-Leur'. En dat is weer knipoog naar Vincent van Gogh uiteraard…

Spullen & Smullen is zondag 27 mei te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief