Max Mini geeft een voorproefje van de nieuwe musical Soap. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Max Mini geeft een voorproefje van de nieuwe musical Soap. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Nieuwe Nobelaer presenteert programma

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR - De kleine zaal van Nieuwe Nobelaer was het toneel voor de presentatie van het nieuwe programmaseizoen 2018-2019. Wethouder Jan van Hal nam het eerste, in een aantrekkelijk jasje gestoken, exemplaar van het programmaboekje in ontvangst uit handen van een trotse directeur/bestuurder Hilda Vliegenthart. De presentatie ging vooraf aan een uitverkochte, spetterende preview avond, die op uitermate plezierige manier gepresenteerd werd door cabaretier Leon van der Zanden.

Hilda Vliegenthart nam via een terugblik de genodigden mee naar het afgelopen seizoen waarin het cultuurcentrum onder andere als een van de eersten in Nederland een kwaliteitsstempel voor alle disciplines kreeg, de kunsteducatie met 30 procent toenam, Nieuwe Nobelaer financieel aan de goede kant van de streep kwam en afspraken met de gemeente werden gemaakt met betrekking tot een vierjarige subsidiebeschikking voor de periode 2018 tot 2022.

Activiteiten

Het cultuurcentrum mocht zich dit seizoen verheugen in een toenemend aantal activiteiten en bezoekers. De bibliotheek kon op gemiddeld 15.000 personen per maand rekenen en zo'n 900 cursisten wisten de weg te vinden naar het gebouw om theater-, dans- of muzieklessen te volgen, of hun fantasie tot uiting te brengen in de beeldende kunsten. Mensen die zich meer wilden bekwamen in de wereld van fotografie en film konden - en kunnen - er ook in het komende seizoen terecht. Naast alle andere activiteiten, trok het theater van Nieuwe Nobelaer het afgelopen seizoen rond de 20.000 bezoekers.

Programma

Het podiumprogramma voor het volgend seizoen biedt genoeg om eenieder nieuwsgierig te maken en naar het theater te lokken. Muziek, cabaret en toneel worden gebracht door (inter)nationale en plaatselijke artiesten met rond Kerstmis een uitvoering van het bekende ballet Het Zwanenmeer. Nieuw is de samenwerking met zorgaanbieder Avoord waardoor senioren een prettige middag kunnen beleven. Voor vervoer wordt, tegen een kleine vergoeding, gezorgd. Ilse Jaspers presenteerde als hoofd Educatie haar vooruitblik op de activiteiten in de bibliotheek en het aanbod van de kunsteducatie. Op 8, 9 en 10 juni wordt wederom een cultuurweekend georganiseerd dat gratis toegankelijk is en waar kennis gemaakt kan worden met alle facetten van Etten-Leurs culturele centrum. Meer informatie is te vinden op www.nieuwenobelaer.nl.

Nieuw

Wethouder Jan van Hal keek samen met Vliegenthart uit naar het nieuw te bouwen onderkomen. "Dit gebouw is versleten, maar de geest is nog goed en die willen we een ander gebouw geven", aldus de wethouder. Hij memoreerde de omslag in de nieuwe organisatie, die hij betitelde als een fusie van alle inwoners van het gebouw, en was blij met de positieve financiële ontwikkeling en het nieuwe evenwicht dat nu is bereikt. "Ons streven is medio 2020 in een nieuw gebouw te zitten."

Brochure

Tijdens de preview avond toonden leerlingen van het cultureel centrum een staaltje van hun muzikale kunnen en lieten artiesten de toeschouwers proeven van hun geplande optredens. Christel 'ik kom uit Schijndel' de Laat was zonder meer de hilarische uitsmijter van een succesvolle avond, die afgesloten werd door de officiële presentatie aan het publiek van het nieuwe programmaboekje. Burgemeester Miranda de Vries gaf samen met Hilda Vliegenthart een fikse klap op de rode knop en confetti werd hun deel. De bezoekers kregen een exemplaar uitgereikt van de nieuwe brochure die in week van 21 huis-aan-huis wordt verspreid in Etten-Leur, Hoeven, Oudenbosch, Prinsenbeek, Rijsbergen en Zevenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief