Afbeelding

Erepenning voor uittredend wethouder Jean-Pierre Schouw

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Burgemeester Miranda de Vries heeft donderdagavond de erepenning van de gemeente Etten-Leur uitgereikt aan Jean-Pierre Schouw. Dat gebeurde aan het einde van de raadsvergadering, na het terugtreden van Schouw als wethouder van de gemeente Etten-Leur. 

Jean-Pierre Schouw was zestien jaar onafgebroken actief in de gemeentepolitiek. Eerst van 2002 tot 2006 als raadslid voor het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) en daarna van 2006 tot 2018 als wethouder voor die partij. De eerste twee perioden in een portefeuille op het fysieke domein (met onder andere Ruimtelijke Ordening, Wonen en Sport) en de laatste periode in het sociale domein (met onder andere de drie decentralisaties, WVS en Onderwijs).

Zorgvuldigheid

Omdat hij aan zowel zijn raadslidmaatschap als het wethouderschap op een uitzonderlijke manier invulling gegeven heeft en beide functies steeds met grote verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid heeft uitgeoefend, is besloten Jean-Pierre Schouw de erepenning van de gemeente Etten-Leur toe te kennen. "Hij heeft hij zich op meerdere beleidsterreinen buitengewoon verdienstelijk gemaakt. Daarnaast heeft Jean-Pierre Schouw veel betekend in de regionale samenwerkingsverbanden waaraan Etten-Leur deelneemt. Ook daar heeft hij op diverse beleidsterreinen overtuigend bijgedragen aan een goede basis voor de toekomst", aldus de gemeente. FOTO PETER VAN TRIJEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief