Hans Roovers van Avenue44. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Hans Roovers van Avenue44. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Drie finalisten in de race voor BOV trofee, Avenue44 Beste Starter

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR - Drie kandidaten voor de jaarlijkse Rabobank Beste Starter prijs en vier bedrijven die een gooi deden naar een nominatie voor de BOV trofee 2018. Tijdens de avond die JCI Etten-Leur donderdag in de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) organiseerde konden drie familiebedrijven zich opmaken voor een bezoek van de jury. Van de drie starters kon er maar één de beste zijn en dat werd Avenue44. Hans Roovers kon zijn geluk niet op.

In een goedgevulde aula van de KSE werd het publiek voorgesteld aan vier familiebedrijven die dachten conform de formule Beste Ondernemers Visie in aanmerking te komen voor een nominatie voor de BOV trofee, die op 31 augustus wordt uitgereikt. Tijdens de avond, die gepresenteerd werd door Patrick Lammers en bijgestaan door Peter Nooijens, werden de vertegenwoordigers van de familiebedrijven aan de tand gevoeld nadat hun bedrijfsfilm was getoond. Van de vier bedrijven beet Ruud de Wit van Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn het spits af. De Wit runt samen met zijn vrouw het uitvaartbedrijf en mag zich sinds vorig jaar Register uitvaartverzorger  noemen.

Recreatie

De Menmoerhoeve is van oudsher een gemengd bedrijf met akkerbouw en veeteelt, opgericht in 1948. In de loop der tijd is daar kleinschalige recreatie aan toegevoegd. Momenteel zwaaien kleinzoon Pieter-Jan van Dijck en zijn vrouw Marieke de scepter en zij hebben de horeca en recreatiemogelijkheden verder uitgebreid. "Wij vinden de omgang met mensen het leukst", aldus Van Dijck.

Bouwen

Edgar Nelemans van Bouwcenter Nelemans is algemeen directeur van de groothandel in bouw-, hout- en plaatmaterialen. "Alles onder één dak mag u bij ons letterlijk nemen", vertelde hij. In zijn bedrijf zijn momenteel drie familieleden van de derde generatie actief. "Ieder lid van de familie gaat ervoor in ons bedrijf. De klant staat centraal en afspraak is afspraak."

Wassen

De vierde kanshebber voor nominatie is autowascentrum 't Vosje. Heide Visser runt samen met haar man en twee zoons het bedrijf waar naast de familie veertien jongeren een werkplek hebben. Visser: "Ik ben trots op ons bedrijf. Kleinschalig, goede service, milieuvriendelijk en ieder kind krijgt bij ons een snoepzakje."

Jury

De jury, bestaande uit Ferda van Benthem en Joost van Rooij onder leiding van voorzitter Linda Hopmans, vonden dat de Menmoerhoeve en Bouwcenter Nelemans door konden in de race naar de trofee. Het publiek voegde daar autowascentrum 't Vosje aan toe.

Starter

Spannend was de strijd om de Rabobank Beste Starter-trofee. Drie van de vijf aanmelders werden op donderdagavond uitgenodigd om hun bedrijf te promoten. Gwen Heijmans dacht met EL Campus en de Eetfabriek een gat in de markt te hebben gevuld met haar lunchlocatie, vergaderruimten en flexplekken, op industrieterrein Vosdonk. Patrick Esquinas Koppier van SocialFysio vond zichzelf met zijn diverse behandelingen op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, echografie en EPTE eveneens een goede kandidaat.

Beste

Maar volgens de jury was Avenue44 toch de beste. Het bedrijf van Hans Roovers, dat meubels, interieurs en exterieurs op maat ontwerpt en realiseert, timmert sinds kort succesvol aan de weg, zodanig dat hij binnen een jaar tijd een nieuw pand moest betrekken en personeel aannam. "Je moet keihard werken", aldus Roovers, "met liefde en enthousiasme er vol voor gaan." Zijn slogan: 'Do it with passion or not at all.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief