Leerlingen maken een vuist tegen persten op het terrein van Achilles. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN
Leerlingen maken een vuist tegen persten op het terrein van Achilles. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN

Praat mee op www.tipetten-leur over pesten en sporten op zaterdag

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Net voor de zomervakanties een aanvang nemen, organiseert de Etten-Leurse Bode in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek nog een enquête op www.tipetten-leur.nl. Ook in deze enquête staan wederom twee onderwerpen centraal.

Een van de twee items werd een tijdje geleden aangedragen op het speciale e-mailadres etten-leurpraatmee@internetbode.nl en gaat over pesten. Jaarlijks wordt hier in Etten-Leur aandacht voor gevraagd door middel van de Move tegen Pesten. In september vindt de vierde editie plaats, wederom op het terrein van atletiekvereniging Achilles.

Lied

De Move steunt op een speciaal lied, dat vergezeld gaat van een dans. Leerlingen van verschillende basisscholen uit Etten-Leur verzamelen zich bij Achilles om duidelijk te maken dat pesten niet cool is en maken een vuist hier tegen. In de media is veel negatieve berichtgeving over pesten. Tijdens de Move wordt juist op een positieve manier aandacht gevraagd voor dit onderwerp.

Oplossing

Zeer ten onrechte wordt overigens wel eens verondersteld dat alleen kinderen gepest worden. Niets is minder waar: het komt voor onder alle lagen van de bevolking. Bent u, uw kinderen of kleinkinderen ook wel eens gepest, op wat voor manier en wat is dé oplossing om dit tegen te gaan of te voorkomen? Het zijn vragen die absoluut aan de orde komen in deze enquête.

Rust

Het tweede onderwerp heeft te maken met het besluit dat voetbalvereniging Internos uit Etten-Leur onlangs nam om de standaardelftallen voortaan alleen nog maar op zaterdag te laten spelen. Internos verwacht hiermee een aansluiting te maken bij de maatschappelijke ontwikkeling, waarbij zaterdag de dag voor ontspanning is en de zondag voor gezin en rust.

De vraag is uiteraard of dit een goed besluit is en wat de leden van het burgerpanel hiervan vinden. Maar ook: hoe zou u het vinden als de sportvereniging waarvan u zelf lid bent zo'n zelfde beslissing zou nemen?

Aanmelden

De enquête is dinsdag al verspreid aan de mensen die zich reeds ingeschreven hebben voor het burgerpanel. Wilt u ook meepraten en meedenken over deze twee nieuwe onderwerpen, dan is het wel zaak dat u zich eerst even via www.tipetten-leur.nl aanmeldt. Voorwaarden zijn dat u 16 jaar of ouder bent, woonachtig bent in Etten-Leur of werkzaam in deze gemeente.

Resultaten

Met uitzondering van juli en augustus, krijgen alle leden van het burgerpanel ongeveer maandelijks een enquête met vijf tot tien korte vragen voorgelegd. Het invullen van de vragenlijst varieert van een paar minuten tot ongeveer een kwartiertje. De onderzoeksresultaten worden via www.tipetten-leur.nl kenbaar gemaakt en tevens door middel van artikelen in de Etten-Leurse Bode en haar social media kanalen

Onderwerpen

Zijn er zaken waarvan u vindt dat daar ook best eens wat vragen over gesteld mogen worden, dan kunt u dat per e-mail laten weten: etten-leurpraatmee@internetbode.nl. Motiveer daarbij wel even waarom u vindt dat dit onderwerp besproken moet worden.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief