Solid wordt op 24 juni versterkt met Jan (links) en Anneke de Bruijn (midden).
Solid wordt op 24 juni versterkt met Jan (links) en Anneke de Bruijn (midden).

Solid met Jan en Anneke de Bruijn op muziekrevival in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op zondagmiddag 24 juni vindt in het Oderkerkpark in Etten-Leur voor de derde maal de Midzomer Party à Go-Go plaats, georganiseerd door de mannen van Stichting Etten-Leur Promotion (STEP). Drie bands die in de jaren zeventig van de vorige eeuw tot in de wijde omgeving van Etten-Leur furore maakten, zorgen dan in het park voor een spectaculaire muzikale revival. Achtereenvolgens zijn dit Petra Mills and Friends (voorheen De Swingers), Solid (met medewerking van Jan en Anneke de Bruijn) en tot slot Normsteel.

Amusementsband De Swingers bestond uit accordeoniste Petra Mills-van Sundert, Jack Wijnen (drums), Wim Suijkerbuijk (gitaar, trompet en zang) en Jac Wouters (zang en entertainer). Het repertoire was heel divers: van tango, Franse musette tot Dizzy Mans Band en Circus Renz; kortom: alles wat het publiek toen wilde horen en waarop kon worden gedanst. Na vijf intensieve jaren stopten De Swingers en ging Jack Wijnen door met de band Freedom, waarvan de gebroeders Bollebakker (Johan en Fred) deel uitmaakten. Deze broers zijn bereid om op 24 juni Petra en Jack als Friends te begeleiden . Ook Wim Suijkerbuijk is nog altijd succesvol actief in de muziek.

Broers

Het bijzondere van de band Solid is dat alle muzikanten dezelfde achternaam hebben, te weten Dekkers. Jan (sologitaar en zang), Cees (basgitaar) en Toon (slaggitaar) zijn alle drie broers. De andere twee muzikanten zijn ook broers, maar neven van de eerder genoemde muzikanten. Dit zijn Henk (drums) en Cees (basgitaar). Beide vaders van de vijf muzikanten waren broers en de moeders zussen (De Bruijn). Om de familieband nog bijzonderder te maken was de broer van beide moeders de bekende zanger en accordeonist Driek de Bruijn uit Rijsbergen. Twee kinderen van Driek die hun sporen ruimschoots in de muziekwereld verdiend hebben, spelen op 24 juni mee met Solid. Dit zijn de bekende gitarist en blueszanger Jan de Bruijn en zijn zus Anneke, beiden bekend van The Crew en vele andere formaties.

Veelgevraagd

Muzikanten van het eerste uur bij Normsteel waren Toon Dekkers (zang), Harrie Dekkers (slaggitaar), Jos Antonissen (basgitaar) en René de Brouwer (drums tot 1973). Later werd Norm Steel uitgebreid met Frans van Ginneken (solo gitaar), Toon Kox (toetsen) en Marco Vorderman (drums als opvolger van René de Brouwer). Met deze complete bezetting wordt op 24 juni in het Oderkerkpark opnieuw acte de présence gegeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief