Het diamanten bruidspaar kreeg een verrassingsfeest. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Het diamanten bruidspaar kreeg een verrassingsfeest. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Dag met een diamanten randje voor Wim en Corrie van der Smissen

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR - Een dag om nooit te vergeten wachtte Wim en Corrie van der Smissen op 21 juni. Op die datum vierden ze dat ze zestig jaar getrouwd waren. Ze hadden echter geen idee wat hen te wachten stond. "Het wordt allemaal geregeld", werd hen verteld door hun kinderen. Maar dat maakte Wim, die graag zelf alles onder controle heeft, toch wat zenuwachtig. Een scala aan verrassingen volgde.  

Zoon Mart had zijn ouders vooraf gevraagd welke mensen zij voor de diamanten bruiloft wilden uitnodigen. E-mailadressen werden uitgewisseld en uitnodigingen verstuurd. Wat er in die mail stond weten de echtelieden nog steeds niet, wel dat daarin vermeld stond dat er niets, maar dan ook niets mocht uitlekken. Elke genodigde nam dat ter harte.

Gezellig

Het vrolijke echtpaar, beide 82 lentes jong, bewoont een chalet op camping Liesbos waar zij een deel van het jaar verblijven. De dag zou daar beginnen met een ontbijt waarvoor zij alleen maar de thee hoefden te zetten. Zoon Mart en dochter Wilma arriveerden met de Nederlandse uitvoering van een riksja, een soort bakfiets met trapondersteuning. Er werd een volmaakt ontbijt geserveerd waarna zoonlief zich excuseerde. "Hij kwam terug met de burgemeester", vertelt Wim enthousiast, "ik heb nog nooit zo'n gezellig mens gezien."

Feest

De rest van de familie arriveerde, er werd naar 't Buyten Huys gefietst voor de lunch en vervolgens naar de Menmoerhoeve voor een drankje en spelletjes. Daarna terug naar de camping om snel even om te kleden en dan met de auto naar de feestlocatie, die uiteindelijk het huis van zoon Mart bleek te zijn. Dáár waren de gasten, 55 enthousiaste feestvierders. Eten, drinken en kleindochter Milène van der Smisse,  die haar grootouders toezong. Opa en oma maakten een dansje.

Dansen

Want op de dansvloer begon de romance tussen Wim van der Smissen en Corrie Roovers. Zij was vijftien en hij ook. Zij had al wat danslessen gehad bij wat toen bekend stond als kapper de Vries. "Ik moest voordansen dus ik mocht kiezen", vertelt Corrie,  "en ik koos Wim vanwege zijn haar. Hij had prachtige zwarte krullen. Ik heb hem toen dansen geleerd. We moesten wel wisselen van partner anders viel het teveel op." Liefde op het eerste gezicht was het. "Het is één keer uit geweest, veertien dagen of zo", zegt Wim. "Maar het kon niet anders, we hoorden bij elkaar."

Bedrijf

Beide zijn geboren in Etten en kinderen uit grote gezinnen. Na de lagere school was het dus werken geblazen. Wim ging in dienst en werkte in zijn vrije tijd. Corrie had haar betrekking op een boerderij, werkte bij een slager, bij een atelier en bij de Blenzo, en er werd gespaard. Corrie hield de kas bij en samen hadden ze ruim 5.000 gulden bij elkaar, goed voor hun eerste huis in Sint Willebrord, dat gekocht werd voor 4.400 gulden. Er werd een bedrijf opgezet aan het Sander in Etten-Leur, een varkensfokkerij en tuinderij. Het was hard werken en het ging hen goed. "Maar", zegt Wim, "ik ben niet als boer geboren en ik wilde mijn leven niet als boer eindigen." Het bedrijf werd verkocht en er werd gereisd. Ze zijn gelukkig samen, een echtpaar dat van het leven geniet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief