Leerlingen maken een vuist tegen pesten op het terrein van Achilles. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN
Leerlingen maken een vuist tegen pesten op het terrein van Achilles. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN

Meepraten en meedenken over pesten en sporten op zaterdag? Ga naar www.tipetten-leur.nl

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op www.tipetten-leur.nl loopt momenteel weer een enquête van de Etten-Leurse Bode in samenwerking met onderzoeksbureau Toponderzoek. De twee onderwerpen in deze enquête zijn 'Pesten' en 'Sporten op zaterdag'.

Jaarlijks wordt in Etten-Leur aandacht gevraagd voor pesten door middel van de Move tegen Pesten. In september vindt de vierde editie plaats. Leerlingen van verschillende basisscholen uit Etten-Leur verzamelen zich dan op het terrein van atletiekvereniging Achilles om duidelijk te maken dat pesten niet cool is en maken hier een vuist tegen.

Vragen

Zeer ten onrechte wordt verondersteld dat alleen kinderen gepest worden. Niets is minder waar: het komt voor onder alle lagen van de bevolking. Ben jij, je kinderen of kleinkinderen ook wel eens gepest, op wat voor manier en wat is dé oplossing om dit tegen te gaan of te voorkomen? Het zijn vragen die aan de orde komen in deze enquête.

Rust

Het tweede onderwerp heeft te maken met het besluit dat voetbalvereniging Internos uit Etten-Leur onlangs nam om de standaardelftallen voortaan alleen nog maar op zaterdag te laten spelen. Internos verwacht hiermee een aansluiting te maken bij de maatschappelijke ontwikkeling, waarbij zaterdag de dag voor ontspanning is en de zondag voor gezin en rust. De vraag is uiteraard of dit een goed besluit is en wat de leden van het burgerpanel hiervan vinden. Maar ook: hoe zou je het vinden als de sportvereniging waarvan je zelf lid bent zo'n zelfde beslissing neemt?

Aanmelden

De enquête is vorige week al verspreid aan de mensen die zich reeds ingeschreven hebben voor het burgerpanel. Wil je ook nog meepraten en meedenken over deze twee nieuwe onderwerpen? Meld je deze maandag nog aan voor het burgerpanel en de enquête op: www.tipetten-leur.nl

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief