Afbeelding

Feestelijk tintje op paardenfok- en showdag in Etten-Leur

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ETTEN-LEUR - Zoals elk jaar organiseert Paarden Fokvereniging Kring Breda (PFKB) bij Stal 't Sander in Etten-Leur een paardenfok- en showdag. Dit jaar met een feestelijk tintje vanwege het 115-jarig bestaan van de vereniging. De paardenfok- en showdag vindt plaats op zondag 12 augustus. 

De dag begint met keuringen van de diverse rassen: Friesen, Trekpaarden en Haflingers. De paarden worden dan op hun mooist geshowd. De jonge paarden strijden om een mooie wisselbokaal, welke beschikbaar is gesteld door de gemeente Etten-Leur. Er worden ook diverse paardenshows en demonstraties uitgevoerd. Een van die shows wordt verzorgd door de Friesche Carrouselgroep uit Etten-Leur en een van de demonstraties door Bo en Rindy Sporthorses uit Aalsmeer. Zij laten een combinatie zien van dressuur versus western en nog veel meer.

Strodorp

Ook is er weer een strodorp met verschillende kraampjes op allerlei gebied. Aan de kinderen is ook gedacht. Voor hen wordt een speciale kinderhoek gemaakt. Daarnaast is er weer ruimte gereserveerd voor een prominenten- en een kasteleinsrace. 

Men/CrossEvent
Een nieuw onderdeel op deze dag is het PFKB Men/CrossEvent. In Etten-Leur wordt het startschot gegeven voor de eerste van vier wedstrijden. Het mennen en crossen wordt op hetzelfde parcours gehouden met een aantal aanpassingen voor de cross. De eindwinnaar per categorie ontvangt een mooie prijs.

Optredens
Deze dag, die duurt van 10.30 tot ongeveer 17.00 uur, wordy verder gezellig aangekleed met diverse optredens van de Maya Dansers en er is ook een geweldige afsluiter. Ook wordt aan het inwendige van de mens gedacht. De entree is gratis.
 

Meer informatie op de website www.pfkb.nl of op de Facebookpagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief