Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Streep door dagprogramma Boerendag Rijsbergen vanwege aanhoudende hitte

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Het bestuur van Stichting Boerendag Rijsbergen heeft besloten het dagprogramma van de 42ste editie van de Boerendag Rijsbergen, op zaterdag 4 augustus 2018, af te blazen. Reden is de aanhoudende extreme hitte.

Het is de eerste keer dat het evenement niet doorgaat. "Het heeft ons moeite gekost om dit besluit te nemen, maar uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt", meldt bestuurslid Riet Hereijgers van Stichting Boerendag Rijsbergen. "Als we het evenement wél laten doorgaan, moeten we zó veel maatregelen nemen voor deelnemers, publiek en niet te vergeten de dieren: dat is bijna niet te doen. Veiligheid gaat voor alles. We willen geen enkel risico nemen."

Trekpaarden

Op het dagprogramma stonden activiteiten als grondbewerking door Belgische trekpaarden. Ook was er voorzien in onder andere keuringen voor shetlandpony's,  kalveren en vaarzen, een knuffelhoek met kleindieren en een zogeheten 'ezeltjeslunch' met ezeltjes.

Afterparty

Het avondprogramma van de Boerendag Rijsbergen en de afterparty gaan wél gewoon door. "De jeugd is het gewend om te stappen", aldus Riet Hereijgers. "Bovendien is het 's avonds weer wat afgekoeld." Volgend jaar, op zaterdag 3 augustus 2019, hoopt de Stichting Boerendag Rijsbergen weer 'gewoon' de Boerendag te kunnen houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief