Afbeelding
Foto: Stella Marijnissen

Geen snel gesprek over huisvestingsproblemen De Vleer

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur gaat niet op korte termijn in gesprek met de gebruikers van brede school De Vleer over de huisvestingsproblemen. Basisscholen De Hofstee en De Springplank hebben extra lokalen nodig voor hun leerlingen, maar kunnen daarvoor niet terecht in het gebouw van De Vleer.

De ruimte die daarvoor nodig is pas verhuurd aan een externe partij. Het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) had gevraagd om snel in overleg te gaan met de verschillende partijen om te komen tot een oplossing. Volgens het college is dat echter niet mogelijk vanwege de vakantieperiode. Daardoor is het niet voor iedereen mogelijk om aan te sluiten.

Zorgvuldig proces

"Wij willen een zorgvuldig proces volgen", meldt het college. Daardoor kunnen gesprekken niet eerder dan in september worden ingepland. Vooruitlopend op het overleg vinden bij de gemeente wel voorbereidingen plaats: "Op dit moment is het gezien de vakantieperiode, niet mogelijk om concrete acties uit te zetten. Wij verwachten dat een goed overleg met alle partijen begin september moet kunnen leiden tot gedragen oplossingsrichtingen." Niet alleen de scholen kampen overigens met ruimtegebrek. De wijkvereniging Hooghuis heeft voor haar activiteiten ook ruimte nodig in De Vleer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief