Afbeelding
FOTOALBUM

Jeugdland 2018 was zeer warm, maar wel geslaagd

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Jeugdland 2018 in Etten-Leur op het terrein van de Wipakker zit er na deze donderdag weer op. Het waren drie weken van uitersten. Nog nooit in zijn 53-jaar oude historie is het voorgekomen dat er wegens de hitte niet geknutseld en gespeeld kon worden. Dit jaar was dat wel het geval: vorige week donderdag en vrijdag twee hele dagen géén Jeugdland. Ook geen voetbaltoernooi en een schreeuw om vrijwilligers.

Corné de Bruijn (24) is al tien jaar vrijwilliger bij Jeugdland. Hij neemt daarvoor speciaal drie weken vrij. "Jeugdland betekent heel veel voor me, kinderen liggen mij heel goed", zegt hij. Zelf was hij als kind ook altijd van de partij om te spelen en te knutselen en toen hij er de leeftijd voor had, ging hij ook meehelpen als vrijwilliger.

Minder

"Dit jaar was het de eerste week wel lekker druk met rond de driehonderd kinderen per dag, maar de tweede week was dat wel minder", vervolgt De Bruijn. "Vanwege de hitte natuurlijk. Daarom hebben we ook besloten om vorige week donderdag en vrijdag twee dagen dicht te gaan."

Oproep

De hitte zorgde er ook voor dat er minder vrijwilligers waren. Maar een oproep via social media en de Etten-Leurse Bode zorgde ervoor dat nieuwe, vooral jeugdige helpende handen zich aanboden. "Ik heb zelf ook een aantal vrienden meegenomen", vertelt hij, "vooral mensen uit de carnavalsverenigingen. Ik heb veel respect voor de vrijwilligers én voor de kinderen. Het leukste is als de kinderen aan het eind van de dag naar je toekomen om je te bedanken. Dat doet je goed."

Knutselen

Vanwege de warmte ging het geplande voetbaltoernooi begin deze week ook niet door. Daarvoor in de plaats kwam een springkussen. Maar verder werden in de kooktent de aardappels geschild voor de patatjes, had de spelletjestent over belangstelling niet te klagen, zorgde de waterglijbaan voor verkoeling en werd er volop geknutseld. Anouk (10) was in de timmertent druk aan het figuurzagen. "Ik kom elk jaar en het liefste wat ik doe is knutselen", vertelt ze. FOTO'S STELLA MARIJNISSEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief