Afbeelding

Leefbaar Etten-Leur neemt het op voor geplaagde Juul Bouman

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De fractie van Leefbaar Etten-Leur is erg geschrokken van het bericht dat Juul Bouman zaterdagochtend is bekogeld met eieren en dat hier ook politie bij aanwezig is geweest. "Dit kan echt niet", schrijven Louis Roks en Clasien de Regt in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. "Er zijn een paar inwoners die het blijkbaar nodig vinden Juul het spelen onmogelijk te maken. Triest dat dit kan gebeuren in ons mooie Etten-Leur."

De accordeonist heeft toestemming van de gemeente om op plekken in het openbaar gebied in Etten-Leur te spelen, mits hij dat elke dag op een andere plek doet. Daar houdt Bouman zich aan. "Juul mag overal in het openbaar gebied spelen", vervolgt de brief. "Dit is afgesproken en afspraak is afspraak. Triest dat er nu een situatie is ontstaan dat Juul zich niet op zijn gemak voelt als hij zit te spelen." Leefbaar Etten-Leur vraagt het college om te zorgen dat de klagers niet hun zin krijgen en succes hebben met het wegpesten van de accordeonist.

Gesprek

Bouman, die met het accordeon spelen geld inzamelt voor KiKa en hiermee inmiddels bijna 7.000 euro heeft opgehaald, bevond zich zaterdag ten tijde van het incident op zijn stekkie in de buurt van de Action in het winkelcentrumgebied van Etten-Leur. De eieren werden gegooid vanuit een tegenover gelegen appartement. De accordeonspeler maakte daarop zelf bekend voorlopig te stoppen met het spelen in het centrum van Etten-Leur. Die mededeling leverde een stroom van verontwaardigde reacties op. Veel mensen staken Bouman een hart onder de riem en vroegen hem zijn besluit te heroverwegen. Dat deed hij in eerste instantie ook en kondigde aan om maandag weer gewoon plaats te nemen ter hoogte van de HEMA. Kort na deze mededeling werd Bouman uitgenodigd om dinsdag in gesprek te gaan met de gemeente Etten-Leur. In afwachting daarvan heeft hij besloten om even niet te spelen.

Hart van Nederland

Het is niet de eerste keer dat hij stopt. Begin april zag hij zich genoodzaakt om het spelen onder de Moeierboom te beëindigen naar aanleiding van een klacht. Deze ging destijds over te hard geluid en te vaak hetzelfde liedje. Diverse media doken in april op het verhaal van de 74-jarige voormalige melkboer. Zo maakte Omroep Brabant radio- en televisieopnamen en was Bouman met zijn vrouw en accordeon te gast in het NPO Radio 2 programma De Staat van Stasse, waar hij een stukje van Spanish Eyes op zijn 'trekzak' speelde. Het incident van afgelopen zaterdag leverde opnieuw de nodige mediabelangstelling op. Zo stond een dag later onder andere SBS6 bij Bouman op de stoep voor een item in Hart van Nederland, dat zondagavond werd uitgezonden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief