FOTOALBUM

Tom Dumoulin rekent in Profronde Etten-Leur wél af met Geraint Thomas

ETTEN-LEUR - De twaalfde editie van de Profronde van Etten-Leur is zondagmiddag gewonnen door Tom Dumoulin. Gele trui-drager Geraint Thomas legde beslag op de tweede plaats; zijn ploeggenoot Chris Froome mocht op het podium op treetje drie plaatsnemen. Daarmee kreeg Etten-Leur nagenoeg hetzelfde podium als drie weken geleden op de Champs-Élysées in Parijs, maar met dit verschil dat Dumoulin dit keer wel op de hoogste trede stond. 


De profs, met de complete Top-5 uit de Ronde van Frankrijk in Etten-Leur aanwezig, reden drie onderdelen ofwel een omnium. Het eerste onderdeel, de tijdrit, was een prooi voor Thomas, die in 2 minuten en 58 seconden het rondje van het nieuwe parcours voltooide. Hij werd op 1 seconde gevolgd door de sympathieke Groninger Bauke Mollema. Tom Dumoulin, wereldkampioen tijdrijden, legde beslag op de derde plaats.

Rit in lijn

De rit in lijn, het tweede onderdeel was een prooi voor Kruijswijk. Hij liet Chris Froome, wiens vrouw net bevallen is van dochter Kate, net achter zich. Mollema mocht met zijn derde plaats opnieuw naar het podium.

Punten

Na de dameswedstrijd, die gewonnen werd door wereldkampioene Chantal Blaak met Lizzy Witlox en Aafke Zoet op respectievelijk de tweede en derde plek, vond het derde en laatste onderdeel plaats: de puntenkoers. Daarin toonde Tom Dumoulin zich de sterkste. De Limburgse nummer twee van de Tour de France vergaarde, mede door een gewonnen laatste sprint (die dubbele punten opleverde), in totaal 99 punten. Dat waren er 4 meer dan Geraint Thomas. Chris Froome eindigde als derde op dit onderdeel. In deze volgorde ging het drietal ook naar het eindpodium van de twaalfde editie van de Profronde van Etten-Leur.

Afscheid

Voor Bram Tankink was er ook nog een presentje. Hij gaat afscheid nemen van het profpeloton en reed in Etten-Leur zijn laatste criterium in Noord-Brabant. FOTO'S PETER HOUTEPEN 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief