Afbeelding
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Burgemeester sluit twee panden na schietpartij 11 augustus

Door: Guus Arnouts Politiek

ETTEN-LEUR - De twee woningen in de Havik en de Putter waar op 11 augustus geweldsincidenten plaatsvonden worden per 7 september voor drie maanden gesloten. In de panden zou drugshandel plaatsvinden. Dat maakte burgemeester Miranda de Vries vrijdagochtend bekend. 

Volgens De Vries worden de panden gesloten als maatregel aan de hand van de Opiumwet, dit om de buurt vooral rust te gunnen en maatschappelijke onrust te voorkomen. Of er kinderen door de sluiting op straat komen te staan wil de burgemeester niet zeggen. "We laten niks los over de gezinssituatie, maar mochten er kinderen in het spel zijn dan houden wij daar rekening mee." De gemeente wil met dit beleid de boodschap afgeven dat er in die panden niets meer te vinden of te halen valt. 

Betrokken
De burgemeester geeft aan erg betrokken te zijn en ook na het incident met de inwoners en buren mee te hebben geleefd. "Een schietpartij verwacht je niet midden in een woonwijk, de gebeurtenis had een flinke impact op de wijk en omwonenden." In sommige gevallen ging ze zelfs met de politie langs de deur voor een bezoek. "Na drie maanden worden de twee panden weer vrijgegeven aan de bewoners. In die tussentijd zal en mag ook niemand het pand betreden." 

Schietpartij
In de vroege zaterdagochtend van 11 augustus werd de wijk Hooghuis in Etten-Leur opgeschrikt door enkele schietpartijen in de Havik en de Putter. De oorzaak is nog niet duidelijk. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief