Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief de Bode

College: Voorstel lening voor aanpassen seniorenwoning

Door: Guus Arnouts Politiek

ETTEN-LEUR - Het college van B en W adviseert de gemeenteraad om akkoord te gaan met de Blijvers- en Verzilverlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Door het toekennen van deze leningen kunnen bewoners hun woning levensloopbestendig aanpassen.Het voorstel aan de gemeenteraad heeft betrekking op een dienst die de gemeente wil inkopen voor ouderen en mensen met een fysieke beperking.

Wethouder Martin van der Bijl (VVD): "Het vormt een antwoord wanneer je geen leningen of hypotheek vanuit de bank kunt krijgen om je woning aan te passen met bijvoorbeeld een traplift of andere ondersteuningsmiddelen." Een bewoner kan dan, mits de gemeenteraad akkoord gaat, maximaal 50.000 euro lenen bij SVn. Volgens het College is het noodzakelijk om dit soort diensten aan bewoners aan te bieden.

"Mensen worden steeds ouder of blijven thuis wonen", legt Van der Bijl uit. "Vandaar de naam 'Blijvers'-lening. Het verzilveren slaat op de bewoners wiens geld al in stenen zit, een hypotheek hebben dus, maar het huis toch waar nodig aan moeten passen." Het zal de gemeente Etten-Leur een paar duizend euro kosten om deze dienst aan te vragen. Tijdens de komende raadsvergadering wordt de gemeenteraad gevraagd om zich over dit plan uit te spreken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief