Lenie wordt gefeliciteerd met haar 100 jarige verjaardag.
Lenie wordt gefeliciteerd met haar 100 jarige verjaardag. Foto: Toos van Boxsel

Oudste bridgester van Etten-Leur in het zonnetje gezet

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - BC De Gong opende onlangs het bridgeseizoen 2018-2019 met een ALV en de openingsdrive. Tijd ook om Lenie van der Start, de oudste competitie-bridgester in Etten-Leur, in het zonnetje te zetten. De fanatieke bridgester werd benoemend tot erelid met felicitaties alom met een hartelijk applaus van alle aanwezige leden.

Op 8 augustus werd Lenie van der Star 100 jaar. Zij voelt zich echter nog niet oud want als je U tegen haar zegt antwoordt ze: "zeg maar jij anders voel ik me zoooo oud!" Van der Star is al een groot aantal jaren lid van Etten-Leurse bridgeclubs en speelt nog steeds 2 avonden per week dit spel.

Volgens één van haar zoons, die twee keer per week vanuit Spanje telefonisch contact heeft, weet zij daarna nog steeds de bijzondere spellen van beide avonden te analyseren.


De kwieke dame hoort wat minder en haar zicht vermindert ook maar ze is van plan nog minstens een bridgeseizoen door te gaan. En daarna ziet ze wel. Zo oud worden is maar voor weinigen weggelegd. Maar Lenie wordt het zo gegund.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief