Afbeelding

Jager heeft boswachter bedreigd en mishandeld met krukje

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - Een jager heeft een toezichthouder van Staatsbosbeheer zaterdagavond 22 september op een veld aan de Elshoutweg bedreigd en mishandeld met een krukje. De BOA heeft de jager aangesproken omdat zijn jachtakte vanwege een incident is ingetrokken. De verdachte, een 60-jarige man uit Etten-Leur, werd kort na het incident op de Veenstraat aangehouden. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. 

De boswachter heeft aangifte gedaan. Hij was zijn dagelijkse ronde door het buitengebied aan het maken. Hij zag rond 18.00 uur op een perceel evan Staatsbosbeheer een in groen geklede man met een jachtgeweer. De jager, waarvan de jachtakte net was ingetrokken, werd meteen herkend. Deze boswachter was bij het incident waardoor de jachtakte werd ingetrokken betrokken. Hij sprak de man aan, waarop de jager reageerde dat hij aan het jagen was op een vos. De boswachter vertelde dat hij helemaal geen geweer mocht hebben en werd aangehouden. 

De jager pakte zijn krukje op en riep: 'Ik sla je kapot', vervolgens sloeg hij daarmee in de richting van het hoofd van de BOA. Hij vind de klap met beide armen op. Er ontstond een worsteling, waarbij de toezichthouder erin slaagde om het wapen af te pakken en weg te slingeren. Uiteindelijk slaagde de jager er weer in om zijn wapen te bemachtigen. Hij rende het maisveld af naar zijn geparkeerde auto. De jager reed daarmee richting de Zevenbergseweg. Hij werd door agenten op de Rijsdijk gesignaleerd en op de Veenstraat aan de kant gezet. Het slachtoffer liep door het incident onder meer hoofdpijn en een verwonding op aan zijn linkerhand en in zijn gezicht. Hij werd behandeld door een dokter. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief