Afbeelding

Fractie APB wil algemeen alcoholverbod rondom Van Bergenplein

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Burgerlid Fer van Bergen vraagt namens de fractie van het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur of zij bereid is een algemeen alcoholverbod in te stellen rondom het Van Bergenplein. 

In juli stuurde het APB een informele mail naar burgemeester Miranda de Vries vanwege de ernstige overlast die bewoners van Etten-Leur Noord bijna dagelijks ondervinden van enkele GGz-cliënten. Volgens een bericht op Facebook zaten mannen op het hondenuitlaatveld nabij het hernieuwd ingerichte Van Bergenplein dagelijks bier te drinken. Ook gooiden ze afval in het park. Verder zouden de betreffende mannen urineren in het park en passerende inwoners lastig vallen.

Urineren

Het college was niet bekend met deze situatie en ondernam direct actie richting GGz-directie. In eerste instantie was er verbetering zichtbaar, maar daarvan is nu volgens Fer van Bergen van het APB geen sprake meer. "Drinkende mannen op het bankje en ook voor het Trouwkerkje en andere locaties. De situatie lijkt gedoogd te worden. Een van onze leden was in gesprek met een bewoner tegenover de bewuste locatie. Zijn dochtertje vertelde dat zij op dinsdag 18 september een man tegen een boom had zien urineren."

Onacceptabel

Voor het APB is dit een onacceptabele situatie. Naast een algemeen alcoholverbod rondom het Van Bergenplein, vraagt de partij aan burgemeester en wethouders of zij bereid is om een gesprek aan te gaan bij de GGz en daar af te dwingen een plek te creëren voor deze mensen om hun alcohol te laten gebruiken buiten het zicht van de bewoners en passanten in Etten-Leur Noord. FOTO PIXABAY



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief