Afbeelding

Cor Smits nieuwe directeur gemeente Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Cor Smits wordt de nieuwe directeur/gemeentesecretaris van de gemeente Etten-Leur. Hij treedt aan per 1 januari 2019.

Smits wordt de opvolger van Barbera Silvis-de Heer, die in juni van dit jaar haar afscheid aankondigde. Zij is per 1 september aan de slag gegaan als kwartiermaker/beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Silvis was sinds 2013 werkzaam in Etten-Leur.

Ervaring

Cor Smits heeft in zijn carrière een schat aan ervaring opgedaan, zowel bij het Havenbedrijf Rotterdam N.V. als bij de overheid. De afgelopen ruim tien jaar was hij gemeentesecretaris bij de gemeente Drimmelen.  In deze periode werkte hij aan een open organisatie met meer verbinding met de politiek en de samenleving. Daarnaast zette hij zijn kwaliteiten in als strategisch adviseur bij de verkoop van de havens in Drimmelen.

Burgemeester Gert de Kok roemt Cor Smits vanwege zijn laagdrempelige karakter. "Hij draagt hiermee bij aan de goede sfeer in het gemeentehuis. Hij heeft ook een goede politieke antenne en staat open voor vernieuwing. En hij heeft achter de schermen een belangrijke rol gespeeld bij de verkoop van de havens. Ik vind het jammer dat hij gaat, maar we gunnen het hem allemaal."

Fris

Het bestuur en de selectiecommissie in Etten-Leur zijn ervan overtuigd dat Smits de verbindend leider is die de gemeente Etten-Leur nodig heeft: een frisse, enthousiaste persoonlijkheid, die met zijn positieve veranderenergie mensen weet te inspireren. Smits is 51 jaar en woont in Capelle aan den IJssel. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Na het vertrek van Barbera Silvis-de Heer wordt de functie van gemeentesecretaris in Etten-Leur tot aan 1 januari 2019 overigens tijdelijk waargenomen door Cees Martens, afdelingshoofd Samenleving bij de gemeente. De directeur/gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief