Afbeelding

Leerlingen Etten-Leur fietsen door verkeersdoolhof

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Voor de elfde keer heeft donderdag in Etten-Leur het verkeersdoolhof in het Vogelaarpark in de wijk Hooghuis plaatsgevonden.

Het verkeersdoolhof is een samenwerking met verschillende basisscholen en de Veilig Verkeer Nederland (VVN)-afdeling Etten-Leur. Er deden ongeveer 400 leerlingen mee uit de groepen 7 van negen basisscholen.

Om 9.00 uur kwamen de eerste leerlingen aan bij het Vogelaarpark, waar eerst hun fiets technisch gekeurd werd. Er werd gekeken of het zadel wel vast zat, de remmen functioneerden en de verlichting werkte. Dit werd gedaan door studenten van de opleiding Onderwijsassistent van het Kellebeek College in samenwerking met VVN. In het park waren speciale verkeersborden en verkeerslichten geplaatst. Op basis hiervan moesten de leerlingen hun weg vinden in het verkeersdoolhof. In april volgend jaar moeten de kinderen het verkeersexamen op de openbare weg afleggen. 

Aan de scholen die donderdag de minste fouten hebben gemaakt in het doolhof, reikt wethouder Kees van Aert op donderdag 11 oktober een prijs uit. FOTO ALEXANDER VINGERHOEDS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief