Afbeelding

Buurtbus stopt niet meer op Kerkwerve in Etten-Leur

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Met ingang van de nieuwe dienstregeling gaat Buurtbus Lijn 215 in Etten-Leur meer langs de Kerkwerve. Vanaf december rijdt de bus voortaan via de Rode Poort.

Aanleiding om de lijn te wijzigen is de inrichting van een 30 kilometer per uur zone inclusief drempels op de Kerkwerve. De buurtbusvereniging en vervoerder Arriva hebben daarbij aangegeven dat er vanwege de 30 kilometer per uur zone inrichting per uur te weinig tijd overblijft voor pauze voor de chauffeurs. Zij hebben tien minuten pauze per uur en na dit uur rijden ze de route opnieuw. De route mag in totaal niet langer duren dan een uur. De gemeente Etten-Leur betreurt de wijziging. Vooral oudere mensen die naar het gezondheidscentrum willen, worden beperkt in hun mobiliteit.

De gemeente heeft de verplichting om ten aanzien van de verkeersveiligheid een 30 kilometer per uur zone op een bepaalde manier in te richten. "Als we dit niet doen en maar beperkte maatregelen treffen, dan is de kans groot dat er veel te hard gereden wordt. Dit komt de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen niet ten goede. Ook komt de politie niet handhaven op snelheid, omdat de inrichting van de weg niet voldoet", aldus de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief