Afbeelding
Foto: Rijksvastgoedbedrijf

Exacte locatie zonnepark bij A58 Etten-Leur bekend

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het zonnepark aan de noordzijde van de A58 tussen de afslagen Etten-Leur en Etten-Leur Zuid wordt aangelegd tussen de hectometerpalen 76.3 en 80.1. Dat meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het park wordt gerealiseerd door Greenspread Brabant B.V., bestaande uit Scholt Business Strategy B.V., Renewable Capital B.V. en Energiefonds Brabant B.V.. Met een vermogen van circa 3 Megawatt levert het project een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Etten-Leur. Het project draagt verder mede bij aan het realiseren van de doelstelling uit het SER Energieakkoord om in 2023 16 procent hernieuwbare energie op te wekken in Nederland. In totaal gaat het park bestaan uit 9.700 zonnepanelen en zorgen voor duurzame energie voor ongeveer 1.100 huishoudens. 

Energieleverancier Vrijopnaam levert de opgewekte stroom uit het park aan inwoners en bedrijven in Etten-Leur en biedt samen met Greenspread Brabant mogelijkheden voor lokale participatie. Het Ministerie werkt in dit traject samen met Rijkswaterstaat en de gemeente Etten-Leur. Vermoedelijk is het park in oktober 2019 klaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief