Afbeelding
Foto: Politieteam Weerijs

Damhert afgeschoten na gevaarlijke situaties op de weg

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

ETTEN-LEUR - De politie en Staatsbosbeheer hebben woensdagnacht hun handen vol gehad aan een damhert, dat voor gevaarlijke situaties zorgde. Dat gebeurde onder andere op de A58 bij Etten-Leur, waarbij automobilisten nog maar net uit konden wijken.

Toen de politie het dier voor de eerste keer aantrof, werd het hert over de geluidswal het bos ingedreven. Na contact met Staatsbosbeheer liet de jachtopzichter weten dat hert de afgelopen dagen ook in Hoeven, Prinsenbeek en Etten-Leur voor gevaarlijke situaties gezorgd heeft.

Kort hierna werd het hert het bos ingedreven, dit keer op de weg richting wijk Grauwe Polder in Etten Leur. Na een zoektocht aldaar, volgde een nieuwe melding van een automobilist die het hert bijna had aangereden ter hoogte van de Rode Poort. Weer snel hierna volgde een mededeling over een groot agressief hert op de Spoorlaan in Etten-Leur.

Ter hoogte van het spoor aan de Spoorlaan werd het dier na een zoektocht van twee uur aangetroffen. Gezien de gevaarlijke situaties die het dier al enkele dagen achter elkaar veroorzaakt had, werd Staatsbosbeheer besloten het hert af te schieten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief