Afbeelding
Foto: Monique Jansen

Groepen vijf De Pontus blijven op Hasselbraam

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De twee groepen vijf van basisschool De Pontus die zijn overgeplaatst naar het schoolgebouw van De Hasselbraam blijven daar nog zeker het hele schooljaar. De twee klassen werden overgeplaatst, omdat ze tot nu toe les kregen in de docentenkamer en in de helft van een schoolbibliotheek. Ruimtes die niet geschikt zijn als klaslokalen.

Veel ouders zien het liefste dat de twee klassen zo snel mogelijk terugkeren naar het hoofdgebouw van brede school De Pijler, maar dat is volgens bestuurder Henkjan Bootsma van stichting SKPOEL geen optie: "We gaan niet weer slepen met de kinderen. Dat is voor hen niet goed." De Pontus valt onder de onderwijskoepel van SKPOEL. De school heeft twee locaties in de Schoenmakershoek en in de Keen.

Ruimtegebrek

De problemen van de De Pontus zijn nu nog niet opgelost, want volgend jaar dreigt er wederom ruimtegebrek. Er komen namelijk veel nieuwe kinderen naar De Pontus. Daarom streeft Bootsma naar een permanente oplossing om het ruimteprobleem te tackelen. De schoolbesturen en SKPOEL voeren daarover overleg met de gemeente voor een permanente oplossing. Bootsma heeft er alle vertrouwen in dat er voor volgend schooljaar een definitieve oplossing komt. "Die gesprekken verlopen uitstekend." Hij geeft aan in ieder geval niet te willen dat er een derde dependance komt voor de Pontus.

Voorstellen

Basisschool De Pontus beschikt op de locatie in de Schoenmakershoek over zeventien lokalen. Een aantal ouders wil dat hun kinderen zo snel mogelijk terugkeren naar het hoofdgebouw van De Pijler. Zij hebben zich verenigd in een werkgroep en voorstellen gedaan. Volgens hen kunnen er noodlokalen worden geplaatst of een semipermanente uitbreiding voor de duur van vijftien jaar. Ook zou de school een aanvraag kunnen doen bij de gemeente voor een vervoersvoorziening om leerlingen naar een andere locatie binnen een straal van twee kilometer van de Pijler te kunnen brengen.

Recht op goed onderwijs

Een leerlingenstop op De Pontus is volgens Bootsma zeker geen optie: "We willen altijd proberen dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen en dat ouders de mogelijkheid hebben om te kiezen. Alle kinderen hebben recht op dezelfde goede onderwijskwaliteit." Overigens krijgen niet alleen kinderen van de Pontus les in lokalen op de Hasselbraam.

Geen plek meer

Sinds enkele jaren volgen ook al vier klassen van openbare basisschool De Leest les in dit schoolgebouw. Daarmee zitten de lokalen van de Hasselbraam inmiddels vol. Volgend jaar is daar geen plek voor nog een extra klas van De Pontus. De bestuurder van SKPOEL laat weten niet in te kunnen gaan op de voorstellen van de ouders die zich hebben verenigd in de werkgroep: "Dat kan niet vanwege privacyredenen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief