Het feest kan beginnen. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Het feest kan beginnen. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Carnavalsseizoen van start, Stijloren 'trekke 't stripke dur' in Etten

Door: Stella Marijnissen Algemeen

ETTEN-LEUR – Eindelijk is het dan weer zo ver. Vrijdagavond 'trokke' De Stijloren in het Ettense café Marktzicht ''t stripke dur' en hadden daarmee de eer om als eerste het carnavalsseizoen te openen. Hofkapel De Hutseklutsers warmden het publiek alvast een beetje op, de tapkranen deden het weer best en om 10 over 10 kwam de grote verrassing ….. niet!

Langzaam stroomt de zaal vol met carnavalsvierders. Als de achttien aanwezige Hutseklutsers even moeten uitblazen nemen de DJ's het over en gaan de benen als vanzelf in de carnavalscadans. Tegen tienen stijgt de spanning. De presentatie deze avond wordt verzorgd door 'Simpelfonist' Jac Nooijens die de microfoon vaardig hanteert.

Raad van Veertien

Hij stelt allereerst de Raad van Elf voor. Daar zijn wat veranderingen te bespeuren. Twee raadsleden weg, vijf erbij maakt: een Raad van Veertien! Na de polonaise werd in beeld gebracht dat De Stijloren serieus werk hebben gemaakt van hun motto: 'we trekke 't stripke dur'. Op de videopresentatie werd getoond hoe door heel Etten, geen dún maar 'n dík stripke werd getrokke, met een stripkestrekker, aldus oud prins Thomas I oftewel Jürgen van Hulst.

Protocol

Dan is het grote moment daar. Het protocol wordt voorgesteld en wie zou die nieuwe prins dan wel zijn. Nou gewoon, Joris I, niks nieuwe prins. Nep nieuws dus, een Hoax. Wel nieuw zijn Adjudant Thom (Thomas Lauwen), Nar Stefanus (Stan Verheijen) en Pliesie Bert (Wilbert Koster). Hofdame Femke houdt nog steeds de boel goed in de gaten en dirigeert de mannen op het juiste moment in de juiste richting. Aan prins Joris I is te merken dat hij nog helemaal geen zin heeft om 'prins af' te zijn. Hij heet de aanwezige feestneuzen en  vertegenwoordigers van de Leurse Leut en MaMi van harte welkom en opent met verve het carnavalsseizoen. De veertien leden van de Raad van Elf krijgen hun onderscheiding uitgereikt en dan kan het feest echt goed beginnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief