Nar Joerieke. FOTO LEURSE LEUT
Nar Joerieke. FOTO LEURSE LEUT
FOTOALBUM

Leurse Leut op zoek naar Ut Beste Stukske

ETTEN-LEUR – Gaven in Etten de Stijloren de aftrap, op zaterdagavond pakte carnavalsvereniging De Leurse Leut groots uit in het Turfschip om hun Elluf-Elluf bal te vieren. Ut Zwaajgat had er geen moeite mee, moeiteloos gleden zij in de carnavalssfeer alsof er geen jaar verstreken was. Maar het was wel een gepuzzel met al die Stukskes. En waar kwam dat beste Stukske nu eigenlijk vandaan. En hoe zat dat nou met die nar?


Hofkapel De Turfblaozers warmden hun carnavalsvierders alvast op en zoals te doen gebruikelijk waren de Stijloren eveneens te gast. Spreekstalmeester Jeroen Tak presenteerde de Raad van Elf, die een voor een hun eigen hoofd tevoorschijn moesten puzzelen.

Spanning

Maar dan is er toch dat wachten op hèt moment. De spanning stijgt door een film, in heel snelle slow motion opgenomen, in Etten en Leur. En dan een geheimzinnige deur, aanbellen en Grote Boer (Peter de Regt), die zijn taken voor de vierde keer uit gaat voeren, verschijnt op het toneel met een puzzelstuk. De film wordt vervolgd met nog meer deuren en Pliessie Carlos (Carlo Nooijens) die er met zijn jarenlange ervaring geen moeite mee zal hebben om de wanorde te bewaren, levert het tweede puzzelstuk.

Sleutel

Vervolgens verschijnt daar zijne carnavaleske hoogheid Prins Adrijaon II die zijn derde ambtstermijn ingaat. In zijn hand het derde puzzelstuk maar de puzzel is nog niet compleet. "Vier hints zaten er in het filmpje" zegt hij "maar 'Ut Beste Stukske' ontbreekt nog. De  zoektocht gaat verder om uiteindelijk uit te komen bij, alweer een deur. Nu die van het oude Raadhuis op de Markt in Etten. Burgemeester Miranda de Vries verschijnt: "Wat hoor ik? Jullie zoeken Ut beste Stukske? Misschien heb ik de sleutel tot succes in handen."

Ut beste Stukske

Na een spectaculaire introductie verschijnt maître Antoine zelve met Ut beste Stukske. Met nieuwe Nar Joerieke (Youri de Graaf) is de puzzel én het protocol van Leurse Leut compleet. Ook in Ut Zwaajgat kan carnaval los. FOTO's LEURSE LEUT 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief