Afbeelding

Politie krijgt ruim 6 miljoen euro voor aanpak drugsproblematiek

Door: Peter Houtepen Algemeen

Voor de regionale politie-eenheid Zeeland-West-Brabant wordt een bedrag van 6,2 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van synthetische drugsproblematiek in combinatie met milieucriminaliteit. Dat staat in een mededeling die minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In totaal krijgt de Nederlandse politie eenmalig 91 miljoen euro om de inzetbaarheid van agenten te vergroten. Dit is nodig omdat er de komende jaren veel agenten met pensioen gaan, terwijl de nieuwe instroom nog in opleiding is. 

De investering bestaat uit de reeds in juni aangekondigde 58 miljoen euro en een nieuwe investering van 33 miljoen euro. Bedoeling is dat de komende jaren ruim 17.000 nieuwe mensen opgeleid worden.

De uitwerking van de maatregelen gebeurt op lokaal niveau door de politie in afstemming met het lokaal gezag. De problemen verschillen namelijk per eenheid. Zo krijgen de eenheden Zeeland-West-Brabant, Brabant-Oost en Limburg relatief iets meer geld vanwege de al genoemde synthetische drugsproblematiek in combinatie met milieucriminaliteit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief