Afbeelding
Archieffoto

Consultatiebureau in wijk De Keen sluit de deuren

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Het consultatiebureau aan de Voorsteven in de wijk De Keen gaat per 1 januari 2019 dicht. Ouders kunnen in Etten-Leur straks alleen nog terecht in het consultatiebureau aan de Kerkwerve.

Het wekelijkse spreekuur in De Keen blijft vooralsnog wel gehandhaafd. Op dit spreekuur kunnen ouders terecht om hun kindje te laten meten en wegen en om ongeplande vragen te stellen.

Bezuiniging

Het college van burgemeester en wethouders vindt het te duur om twee consultatiebureaus in stand te houden. De twee ruimtes worden samen gehuurd voor bijna 100.000 euro per jaar. Het afstoten van een locatie levert daardoor 50.000 euro op. De gemeente kiest bewust voor de Kerkwerve als vaste plek voor de consultatiebureaufunctie. In dit gebouw zijn ook het Centrum voor Jeugd en Gezin en Surplus Welzijn gevestigd.

Deze organisaties werken nauw samen met het consultatiebureau. Het nieuwe beleid zorgt er ook voor dat het consultatiebureau aan de Kerkwerve ruimere openingstijden kan bieden aan ouders en kinderen. Vaders en moeders kunnen daar alle werkdagen terecht met uitzondering van de woensdag- en vrijdagmiddag. Ook kan de GGD die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden zo efficiënter werken.

Huurcontract

De gemeente zit voor het consultatiebureau in De Keen nog wel vast aan een huurcontract tot midden 2021. Om daar versneld van te zijn wordt actief gezocht naar een partij die de huurverplichting wil overnemen. Het is de bedoeling dat het inloopspreekuur ook na 2021 in De Keen wordt gehandhaafd.

Dat zal dan wel op een andere locatie in Etten-Leur Noord zijn. De GGD informeert alle ouders over de sluiting van het consultatiebureau en de nieuwe werkwijze. Vaders, moeders en verzorgers krijgen een brief in de bus en vanaf deze maand volgt automatisch een uitnodiging voor de locatie aan de Kerkwerve. Het consultatiebureau volgt kinderen van nul tot vier jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief